Förintelsen

0
2166

Originalartikel på Vetamera. Där sker uppdateringar.

Förintelsen, Holocaust, är namnet på ”den slutgiltiga lösningen” av judefrågan vilket i Adolf Hitlers plan [1] för det 1000-åriga riket innebar att förinta den judiska populationen. [2]
Hitlers Gestapospioner hade bokfört den judiska populationen i varje Europeiskt land och i de regioner man annekterat. I planen att genomföra världsherraväldet ingick att skapa ett ”renrasigt” folk och att eliminera de människor som ansågs livsovärdiga, däribland även den romska befolkningen. [3]

Vid den så kallade Wannseekonferensen 1942 upprättades ett protokoll där man på sidan 49 hade en uppställning av hur många judar det fanns i Tyskland och Europeiska länder samt de regioner som Tyskland erövrat eller ville erövra. Ansvarig för upprättande av protokollet var Adolf Eichmann, SS-Obersturmbannführer, Chef för byrå IV B4 inom Gestapo.

Wannseeprotokoll (sid 49) upprättat av Adolf Eichmann den 20 jan 1942 i en konferens i Wannsee, en förort till Berlin.

Konferensen hade sammankallats och leddes av SS-Obergruppenführer Reinhard Heydrich, chef för Nazitysklands säkerhetsministerium, (Reichssicherheitshauptamt, och riksprotektor i Böhmen-Mähren).

Heydrich fick i juli 1941 uppdraget av riksmarskalk Hermann Göring att leda och genomföra ”den slutgiltiga lösningen av judefrågan” och här klargjordes omfattningen så att alla skulle inse vad som krävdes av logistik och industrialiserad process.

Målet var att förinta 11 miljoner bland annat genom hårt arbete, arkebuseringar, misshandel men också genom att gasa ihjäl de ”onyttiga” i mass-slaktsanläggningar som då måste byggas. Man genomförde på detta sätt 6 miljoner avrättningar av helt oskyldiga människor.

Protokollet utgör ett viktigt dokument om nazisternas organisering av Förintelsen. Förintelseförnekare hävdar att det är en förfalskning. Historikern. Norbert Kampe har dock bevisat protokollets autenticitet. [4]

Referenser
1) ”The Rise of Adolf Hitler: Hitler’s Book ”Mein Kampf”” (på engelska). The History Place. 1996. Arkiverad från originalet den 26 juni 2011.
2) Friedländer, Saul (2007) [1998] (på tyska). Das Dritte Reich und die Juden: die Jahre der Verfolgung 1933–1939 (3. Aufl.). München: C.H. Beck. sid. 333. ISBN 978-3-406-56681-3. ”Wenn es dem internationalen Finanzjudentum in und außerhalb Europas gelingen sollte, die Völker noch einmal in einen Weltkrieg zu stürzen, dann wird das Ergebnis nicht die Bolschewisierung der Erde und somit der Sieg des Judentums sein, sondern die Vernichtung der jüdischen Rasse in Europa!”
3) Gerlach, Christian (1998) (på tyska). Krieg, Ernährung, Völkermord: Forschungen zur deutschen Vernichtungspolitik im Zweiten Weltkrieg (1. Aufl.). Hamburg: Hamburger Edition. ISBN 3-930908-39-5
4) ”The Wannsee Conference, 20 January 1942” (på engelska). Haus der Wannsee-Konferenz – Gedenk- und Bildungsstätte. Arkiverad från originalet den 18 juli 2011.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.