Kvinna anhållen vid Mexikanska gränsen riskerar separeras från sitt barn Pressbild

Wall of Shame är en nyskriven rocksång med text av Börje Peratt som handlar om vad som händer vid Mexiko-USA gränsen där president Donald Trump har beordrat en ny högre mur – och infört nolltolerans mot illegala invandrare.

Hela världen insåg plötsligt den amerikanska presidentens omänskliga natur och han var tvungen att forcera fram en verkställande order för att stoppa gränsvakterna från att skilja barn från sina föräldrar. Skadorna och traumatiseringen är redan ett faktum för många av dem, så Trump kallas redan för den elakaste president som USA någonsin har haft.

Trump riskerar nu åtal för kidnapping och fortfarande är många barn försvunna och kan bara återförenas med DNA. Detta i sig kan vara ett problem då vissa barn saknar föräldrar och har tagits om hand av andra i familjen inte nödvändigtvis med genetiskt släktskap.


DWELL är en nyskapad grupp för detta musikstycke och de har komponerat musiken och framför texten med en fantastisk melodi en magisk sång och ett kraftfullt uttryck. Liksom gruppen GHOST ståtar de inte med några personnamn vilket drar det hela lite åt mystikens håll.

Texten skrevs i februari 2017 och 17 månader senare är den mer aktuell än någonsin. Videon berättar historien om att bygga en mur mellan människor vilket inte är nytt. Bilder från Berlinmuren påminner oss om vem som myntade frasen ”Skammuren” det var Tysklands förbundskansler Willy Brandt och senare har termen har tillämpats med hänvisning inte bara till Mexiko-Förenta staternas gräns utan även, Egypten-Gaza-barriären och Israels Västbankens barriär. Här används begreppet också som en påminnelse om hur historien upprepar sig.

Wall of Shame musikvideon
Fotografier/video i musikvideon är tagna från skärmen och följer Public Domain.

Text, redigerare och producent
Börje Peratt

Länk Vimeo
Hemsidan innehåller mer information
Gilla gärna på Facebook

1 COMMENT

 1. Familjerna återförenas inte i tid.
  SR/ https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6996619

  ”Idag [10 juli] går tidsfristen ut för att återförena de barn under fem år som separerats från sina familjer efter att de flytt över den mexikanska gränsen in i USA. Men alla familjer kommer inte kunna återförenas i tid.

  Familjeseparationerna på gränsen mellan USA och Mexiko har upprört många och skapat en debatt om migrationspolitiken i USA. För två veckor sen slog en federal domare fast att barn som separerats ska återförenas med sina familjer inom 30 dagar, för barn under fem års ålder redan inom 14 dagar.

  I dag har de 14 dagarna gått, och enligt nyhetsbyrån Reuters ska ungefär hälften av de små barnen ha återförenats med sina familjer innan dagen är slut. Det handlar om 38 barn.

  Trumpadministrationen har bett om mer tid för att lösa återförningarna och beviljats det. Totalt handlar det om över 2 000 barn, som separerats från familjer när de korsat gränsen illegalt.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.