Cancergalans locktoner är bedrägliga

2
2443
skärmdump SVT Nytt
skärmdump SVT Nytt

skärmdump SVT Nytt
skärmdump SVT Nytt

Är Cancerfonden en helig kassako? Det kan ju väcka uppmärksamhet att ifrågasätta Cancergalan och dess stöd till Cancerfonden. Men man måste ifrågasätta en kampanj som dels går till skyhöga chefslöner 1,2 miljoner kr, dels en fond som grovt misslyckats med sina påstådda mål.

TEXT BÖRJE PERATT
Originalartikel på Debatt: Cancergalans locktoner ett bedrägeri – Vart går pengarna?

Sverige betalar betydligt mer för cancermediciner än de flesta andra höginkomstländer och uppvisar inte sådana framsteg som man utger sig för att göra. Hur kommer det sig? Vill man inte att patienterna ska bli friska och vill man inte bekämpa cancern?

Det påstådda målet att minska cancer och cancerdöd pratar Cancerfonden inte om längre, detta eftersom statistiken går spikrakt åt andra hållet! Samtidigt som Sverige ligger i särklass när det gäller kostnader för dyra cancermediciner. Och vilka tjänar på det?


Fler sjuka fler dör!- Hur kan då Cancerfonden påstå att de har lyckats bra med förvaltningen av en halv miljard kronor i donationer och gåvor som de har att röra sig med årligen?”

Det är ju också så att Cancerfonden medverkar till att undergräva forskning som har trängts ut från KI och andra etablerade institutioner. Forskning och metoder som visat sig kunna häva cancer och rädda liv med naturmedel och mediciner som inte kräver läkemedelsindustrins produkter. Kan det vara en anledning till hetsjakten på sådana läkare och forskare?

I Cancerfondens tidning ”Rädda livet” (nr 3, 2009) tilläts dåvarande Läkarförbundets ordförande Eva Nilsson Bågenholm att angripa Dr Erik Enby trots att hon tillstår att hon inte har alla fakta och baserar sitt grova förtal på en anhörig som bevisligen inte kan hålla isär sina påhitt från sanning. Länk
Till detta kommer en lång artikel Länk helt och hållet baserat på hörsägen för att karaktärsmörda Dr Erik Enby. Känner man till fakta så går detta under ”fejknews” av värsta sort.
Varför då? Varför är Erik Enbys forskning så farlig att man måste använda två uppslag för att fullständigt undergräva honom?

En rad studier från senare år belägger nu både Enbys teori och metod. Nu senast i ansedda vetenskapsskriften BMJ (British Medical Journal) där gurkmeja visat sig kunna häva svåra fall av myelom. LÄNK

Antalet rapporter från utredningar om effekter av D-vitamin har ökat exponentiellt från mitten på åttio-talet. Diagrammet nedan, från den mest kompletta wiki om D-vitamin på Internet, visar att under 2011 så publicerades mer än 3000 sådana rapporter.

– ”Ingen i ”cancer-branschen” har väl därför kunnat undvika att uppmärksamma de fantastiskt positiva resultaten från studier av hur D-vitamin kan minska risken för de allra flesta typer av cancer”. LÄS MER HÄR

Så innan du låter dig luras av Cancerfondens insmickrande reklamfilmer och sätter in pengar för att döva ditt samvete med ett ”avlatsbrev” (donation) kan du fundera över att ge stöd till Justitiemordet – Vittnet som försvann, en dokumentärfilm som eftersträvar att visa hur detta bedrägeri är organiserat och av vilka.

Trailern nedan visar hur drevet mot Erik Enby tog fart med TV3 insider iscensatt av Dan Larhammar som nu valts till ordförande i Kungliga Vetenskapsakademin.

Syftet med denna dokumentär (premiär före hösten 2018) är att skapa diskussion om finansieringen till metoder som är billigare, mer effektiva och mindre plågsamma för patienten. Men samtidigt måste publiken få insikt om motståndet. Och vi som jobbar med denna film är i kraftigt underläge. Därför har vi vänt oss till folket för Crowdfunding.

Börje Peratt

NORDEA Plusgiro: 320793-3
NORDEA Swish 1234524831
Skriv: Enbyfilm2 och gärna ditt namn.

2 COMMENTS

  1. Onekligen mycket intressant! Tänk så mycket man tvingats att ompröva senaste tiden! – P.S. Har Du hittat eller blivit delaktig i något väsentligt nere i Bryssel????

    Bästa hälsningar

    • Har idag gjort en intervju med Christofer Fjellner EU ledamot för M. Det den gav var inblick i hur patientrörlighetsdirektivet sköts i sank av socialdemokrater och dåvarande EU kommissionär Margot Wallström. Dock inte så mycket om den problematik som gäller hälsofrihet utifrån andra perspektiv och valmöjligheter. /BP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.