Maria från Magdala

0
1199
Maria från Magdala utsnitt Tizian (cirka 1533) Public Domain
Maria från Magdala utsnitt Tizian (cirka 1533) Public Domain

Maria från Magdala, eller Maria Magdalena, var den kvinna som ansågs stå närmast Jesus, kanske närmare än någon av lärjungarna. Enligt Bibeln var det hon som fann Jesus grav tom och den första som vittnade om hans uppståndelse.

Maria av Magdalena var också en av tre kvinnor som var närvarande vid korset under Jesus korsfästelse. Det är omtalat att förutom de tolv lärjungarna var det en stor skara kvinnor som följde Jesus. Detta har dock inte fått någon större uppmärksamhet vare sig i bibeln eller i historiken.

Läs mer Vetamera

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.