Det kom ett brev till Humanism & kunskap

6
1384

barn abuse

Det kom ett brev till Humanism & Kunskap undertecknat av en kvinna där både kontakt och efterforskning visar att hon har den bakgrund hon skriver om. Men hon har här valt att publicera under pseudonym.

TEXT: Kore (pseudonym)

BILDEN:  Har inte att göra med skribenten men illustrerar hennes situation som barn.

Jag har blivit utsatt för personangrepp av anhängare till föreningen VoF samt Humanisterna och har insett att jag inte är den enda som har råkat ut för deras mobbning och trakasserier. Nu har jag bestämt mig för att berätta vad som har hänt mig.

Detta har pågått i många år. Detta har skett utan att det finns någon som helst annan anledning till det än att dessa personer försöker dölja sexövergreppen samt annan misshandeln jag fick utstå som barn. Men jag har haft ett helvete även i vuxen ålder.

Vissa av mina anhörigas vänner och mina anhöriga spred ut lögner om mig till sina vänner från jag var barn och under den tid jag bodde hemma. Jag har sökt hjälp på vårdcentralen och sjukhuset men blivit misstrodd. Man har helt enkelt valt att tro på mina anhöriga som har ljugit och sagt att de inte har gjort nåt.

Att det får lov att fortsätta bedrivas psykiatrisk omvårdnad av den typen, där ett offer räknas som förövare är för mig helt overkligt.

Mina föräldrar sade sig vara humanister. Jag har undrat i hela mitt liv vad som var humant med deras åsikter om folk. Nu har jag dock insett att det finns olika varianter av den sk humanismen och att det tydligen finns antihumanister som ger ett sken av att vara de som är verkliga humanister.

När jag var barn fick jag slag med en käpp också i ansiktet. Jag blev straffad utan att ha gjort nåt. Fick be om förlåtelse regelbundet. Fick cigarettrök blåst i mitt ansikte. Blev straffad genom att ibland inte få någon mat.

Trots att jag var så pass underviktig och inte fick min mens kallades jag för fettfia av min mor som köpte kläder till mig som var många storlekar för stora. Jag blev straffad av pappa för han trodde jag var gravid. Fick även gå ut utomhus i sommarklänning när det var 15 minusgrader till skolan fast vi alltså hade pengar att köpa kläder till mig. Allt detta kan inte klassas in som något annat är systematisk barnmisshandel som inte går att bortförklara med att det skulle vara normal sk aga som tyvärr var tillåten tills 1979.

Jag fick inte lov att leva ett normalt liv under de år som jag bodde hemma. Minns att en av mina klasskamrater och dennes föräldrar slog larm till skolsköterskan som helt enkelt ringde mina föräldrar och frågade om det var sant att det inte stod rätt till hemma och tyvärr ledde detta bara till att jag fick mer stryk och förnedring. Jag minns hur jag själv försökte få hjälp av en lärare i skolan som sade till mig att jag säkerligen förtjänade allt stryk jag fick.

Bägge mina föräldrar är döda men jag väljer ändå att skriva anonymt, för alla släktingar är inte avlidna och jag orkar inte med mer hotelser. Då även mina bägge föräldrar hade anknytning till nyhetsbranschen och vänner som också arbetar/arbetade där i så är det extra känsligt alltihopa.

När jag nu som sagt har hittat andra som har upplevt hotelser och mobbning av folk som är anhängare till VoF så undrar man ju hur pass utbrett deras verksamhet är. Hur mycket är dolt och hur mycket är öppet? Hur många människor har fått lida på grund av liknande saker som jag har råkat ut för?

Man söker hjälp och går ur askan och in i elden

Var inlagd på sjukhuset på 80-talet och blev kallad för hora och samhällsparasit. Jag liksom de andra patienterna blev missbrukare genom att vi tvångsmedicinerades med bensodiazepiner. Flera av mina dåvarande medpatienter tog sina liv och flera försökte ta sina liv.

Jag är idag anhängare till alternativmedicin för det fungerar utmärkt på mig. Har enbart fått hjälp av den typen av behandling. Men föreningar typ VoF [Vetenskap & Folkbildning] bedriver kampanjer för att stoppa de alternativmedicinare som vill hjälpa folk som hamnat i svårt psykisk kris och även i vissa fall hamnat i missbruk på grund av misshandel.

Hur kunde de (mina föräldrar och även andra personer) kalla sig humanister om de hatar/hatade och föraktade andra? Jo naturligtvis enligt min uppfattning om det hela var för att dölja vilken typ av människor de egentligen var.

Jag har tyvärr sett på nära håll hur folk som arbetar inom nyhetsbranschen manipulerar med nyheterna. Samt hur de avsiktligen gör omskrivningar i sina artiklar för att vinkla saker och ting och påverka politiken. Och även hur de sorterar insändarna och väljer bort somliga som egentligen borde tagits in för att man vill manipulera även den biten.

Tack och lov är alla människor inte likadana som mina föräldrar och somliga av deras vänner.

Det finns hopp tror jag att det kan bli en bättre värld nån gång i framtiden så att de som lever kvar här och framtida generationer får en värld som är human och trygg att leva i.

/Slut ”Kore”

6 COMMENTS

 1. tragiskt, hoppas att din framtid blir/är ljusare än barndomen. Och det är/blir den säkert, än när du var barn, då man är försvarslös/utlämnad.
  Önskar dig lycka och glädje i livet!

  • Jag har inte långt kvar till ålderspensionen. Men tack för din varma omtanke ändå. Visst borde livet ha blivit bättre som vuxen 🙂 med tanke på folks höga ålder bland mina anhöriga så slutar nog trakaserierna inom 10 år.

 2. Bästa Kore. Beklagar att du fått utstå så mycket lidande som barn och inte fått någon hjälp av samhället och vården. Du har fått hjälp av alternativ medicin. Det finns också bra psykoterapihjälp som jag hoppas du också fått/får. Vill du veta mer om det se min hemsida där också mailadress finns http://www.drpilotti.info. Tyvärr är det många barn som utsätts för övergrepp som inte får hjälp. Det är svårt att bevisa så därför passar inte detta in i juridikens värld utan måste behandlas med terapi men vi når inte alla barn se http://www.svd.se/rattsprocess-hjalper-sallan-barnen_5912713 . Övergrepp förekommer i alla läger vad än människor kallar sig. Men om det är så att det pågår någon mer systematisk personangrepp från vissa grupper mot dem som utsatts för övergrepp är det allvarligt och viktigt att det kommer fram. Jag vet att det finns många som menar att alla minnen om övergrepp är falska men det är naturligtvis helt fel och bygger på en helt felaktig syn på både minnet och vetenskapen. Om enstaka minnen kan visas vara felaktiga betyder det naturligtvis inte att alla är det. Jan Pilotti leg läkare specialist i barn och ungdomspsykiatri pensionär tidigare överläkare BUP Universitetssjukhuset I Örebro där jag var med och startade Hans och Greta mottagningen för behandling vid sexuell övergrepp

 3. …. Så att föräldrarna var humanister och barnmisshandlare gör vof till mobbare och humanister till dåliga människor?
  Det här är väldigt konstigt.

  • Johan jo det kan vara förvirrande att människor säger sig vara humanister och beter sig som de gjort i detta fall. ”Kore” har kommit fram till att de var antihumanister. Att det bland Voffare finns antihumanister och mobbare är inget nytt. Så det som drabbat Kore är ur detta perspektiv inte konstigare än att dessa människor organiserat sig och bedriver förföljelse av oliktänkande. Varje dag trampar de på mänskliga rättigheter, undergräver demokrati. En fd VoF ordförande som dömts för sexuellt ofredande av barn vittnar ju om hur sjukt det står till inom VoF.

 4. Alla katolska präster är inte pedofiler. Alla medlemmar i Jehovas Vittnen är inte pedofiler. Alla medlemmar i Svenska kyrkan är inte pedofiler. Alla ateister är inte pedofiler heller. Osv osv. Det finns dock dem som utbildar sig inom vissa yrkesgrupper för att folk ska tro att de är bättre än de är. Folk ansluter sig till föreningar för att folk ska tro att de är goda människor. Det finns de som utbildar sig till jurister för att kunna begå brott. Det finns kriminella bland polisen. Det finns säkert pedofiler bland ”svenska humanistiska förbundet” också säger inte att det är så men skulle inte förvåna mig. Samt i andra organisationer som rädda barnen och röda korset osv osv. Vart jag ville komma är att man kan väl för helskotta inte generalisera och tro att OM vi förbjöd all religion eller lyckas övertala folk att Gud inte finns så försvinner alla jordens problem, Eller hur? Vi kommer att ha krig ändå. Och vi kommer att ha pedofiler. Vi kommer att ha alkoholister ändå. Vi kommer att ha folk som är arbetslösa ändå.Vi kommer att ha folk som vill tjäna pengar på vilseledande nyheter. Eller felaktig forskning. Eller tjäna pengar på ”snake oil” vare sig det är inom alternativ medicine eller inom konventionella läkemedelsindustrin. Ganska många gånger har det visat sig att det inom den sk konventionella mediciner sålts läkemedel som dragits in från marknaden för att folk har dött av den.
  Jag kom ifrån mitt ”läkemedelsmissbruk” av en kristen organisation som jag är ansluten till och har för avsikt att hjälpa andra som har samma problem. Är utbildad i alternativmedicin själv just för att kunna göra detta. Hur kul var det när rykten spreds ut att jag hade för avsikt att lura cancersjuka till en säker död? Eller ryktena att jag hatar homosexuella för att jag är sk kristen? Jag är själv homosexuell. Det finns många homosexuella som är troende. När jag jag var tvungen att flytta från min lägenhet som jag bodde i för länge sedan för att någon spridit ut rykten att jag var pedofil. Fick tillfälligt flytta in till en släkting tills jag fick en annan lägenhet. Släktingar till mig hämtar inspiration från VoFs forum. Står något där får jag skulden. Jag har inte försökt lura någon människa i hela mitt liv. När jag hjälper någon ideellt talar jag om för dem vilka alternativ det finns. Folk får gärna gå till leg läkare för min del. Folk får lov att ta vilka mediciner de vill. Vill de testa andra naturmedel än de jag rekommenderar får de göra de. Folk får också lov att ha annan trosuppfattning än den jag har. Jag har vänner som är muslimer och judar och ateister och agnostiker samt förstås andra kristna och folk får ha vilken kristen trosuppfattning de vill. Jag lägger mig inte i om de går på Gudstjänster eller inte. Ska man behöva stänga ner sina youtube kanaler och facebook sidor för att släkten är nipprig? fFör att de tillslut på nåt vis har identifierat sig med de sk”humansterna” som grupp? Precis lika underliga som en del pastorer kan vara med sina försök att ”frälsa folk” precis lika besvärligt beter sig en del sk Humanister och VoFare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.