Kommentarer från förhandsvisning av långfilmsdokumentären ”Läkaren som vägrade ge upp”

0
1603
Gunnel Enby intervjuas av Börje Peratt Foto: Lars af Sillén
Gunnel Enby intervjuas av Börje Peratt Foto: Lars af Sillén

Filmen förhandsvisades för filmteamet och en liten grupp som varit involverad i projektet.

Det var med stora förväntningar vi satte oss vid datorn för att se Börje Peratts dokumentär ”Läkaren som vägrade ge upp”, ännu bara i råklippt version.

– ”Jag är helt tagen, jag sitter med tårar i halsen och förstår inte att du kunnat få ihop det så bra”

– ”Den är fantastiskt spännande klippt.”

– ”Nu har jag precis sett färdigt filmen! Är ganska tagen och tycker att du väldigt bra har fått fram häxjakten, särskilt i slutet.”

– ”Även om du fått med oerhört mycket av intresse och verkligen ställt de ansvariga mot väggen så inser jag att det skulle behövas tre 45 minutersprogram för att ge full rättvisa åt hans öde. De 100 minuterna kändes på intet vis långa. Högintressant hela tiden!

– ”Vill bara uttrycka hur otroligt glad jag är över ditt [Börje] enorma engagemang och ditt mod, att du djupdykt och inte väjt för att ge dig ut på djupt vatten. Låt tsunamin skölja över oss!”

– ”Jag har aldrig sett en dokumentär så här lång men vad ska man klippa bort. Den är så spännande och allt måste vara med.”

– ”Tack Börje, mycket starkt! Jag sitter och ryser och fryser om vartannat…Vilka prestationer av samtliga!” (efter första trailer)

Filmen färdigställs nu och helst skulle vi vilja göra några ytterligare inspelningar men som sagt filmen är redan lång. Dock är det viktigt att vi får resurser till en bra postproduktion och redigering kostar pengar.

LÄNK till artikel på filmprojektsidan Läkaren som vägrade ge upp.

Dan Larhammar som försökt stopp filmen nekade till att bli intervjuad men skrev en artikel på Vof Forum att filmen var snedvriden. Detta således innan den börjat produceras. Jag har besvarat det med Dan Larhammar hur snedvridet kan det bli?

Crowdfunding

Möjligheten att genomföra filmen ”Läkaren som vägrade ge upp” har helt byggt på donationer. Denna uppmaning till Crowdfunding startade 2015-05-31 och på 6 månader har 110 000 kr flutit in. Det återstår 40 000,- av den budget 150 000,- som krävs för färdigställande, slutredigering och uppstart av distribution.
Målet är att få in detta till skiftet januari februari 2016.

Stort tack för allt stöd!

Börje Peratt

Välkommen till min mediala värld

Börje Peratt – IMDb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.