Peter Fenwick om nära döden-upplevelser den 20 april 2015

3
686

peter-fenwick-1

Peter Fenwick är internationellt känd expert på forskningen kring nära-döden-upplevelser (near death experiences). Han besöker Stockholm måndagen den 20 april för att hålla föredrag. Dagen innan är han med på en vetenskapsfestival som Göteborgs Universitet ordnar på temat ”life and death”.

Om du har en rädsla inför döden rekommenderas att du är med på dr Fenwicks föredrag, skriver Sällskapet för Parapsykologisk Forskning.

”Att inte vilja dö kan vara en fruktansvärd upplevelse. Mer utbildning om hur dödsprocessen går till skulle kunna minska ångesten för patienterna, säger Peter Fenwick som i sin forskning sett hur oron lättar om de vågar prata med personalen om alla möjliga existentiella funderingar kring döden och döendet. Möts de däremot av brist på förståelse för sina eventuella ”uppenbarelser från en icke-synlig värld” får de svårt att ta upp frågorna över huvud taget”, sa Fenwick i en intervju i SvD, 2011.

Datum: måndagen den 20 april 2015, kl 19.00
Pris: 150 kr och 100 kr för medlemmar
Lokal: Sal 1, Valhallavägen 148, Stockholm, 1 tr upp (Östermalms föreningsråd)
Kaffe finns att köpa i pausen

John Björkhems Minnesfond stödjer arrangemanget

3 COMMENTS

  1. Nära döden kanske tycker jag börja varje dag medan vi lever.
    Vi kan inte veta när och hur.
    Komunikation med dem som är runtomkring oss med respekt tycker jag, kan det va en bra börjar.

    M.V.H.

    • Aida, Nära döden-upplevelse (NDU) är ett speciellt fenomen som handlar återberättelse från en människa vars kropp har dött eller varit nära döden men som sedan återfått livet. Under ett sådant kroppsligt trauma kan medvetandet ändå minnas vad som hänt och den som återkommit från döden kan då berätta om möten på “andra sidan”. Det är vad NDU handlar om.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.