korsförhör av Stephen Hawking om efterlivet bevis.

1
1297

Stephen Hawking

Stephen Hawking i korsförhör angående hans tvärsäkra förnekande av ”livet efter detta” och hur han utnyttjat sin position som framgångsrik teoretisk fysiker inom kosmologi för att avfärda något som han bevisligen inte vet något om.

Stephen Hawking i korsförhör

Korsförhör översatt av Börje Peratt Utforskaren.

Victor J Zammit är en advokat som utfört fiktiva korsförhörsliknande intervjuer med några kända skeptiker. Det började med Stephen Hawking. Underlaget till svaren är hämtade från artiklar, framträdanden och bloggar där Hawking formulerat sin uppfattning.

Även om det aldrig uttalas blir frågeställningen en bevisföring om själens vara eller icke vara och om det finns ett tillstånd för anden/själen efter att kroppen dött.

Läs hela artikeln Stephen Hawking i korsförhör

Börje Peratt

1 COMMENT

  1. Jättekul Börje att du översatt denna intressanta artikel. Stephen Hawking, som räknas som en av världens intelligentaste har sagt två saker som fastnat. Dels menar han att Gud inte kan finnas eftersom Hawking fått den kropp han har fått. Dessutom föreslår han att vi ska hitta en annan planet att flytta till eftersom vi håller på och förgör Jorden.
    Båda förslagen går lätt att argumentera sönder, men man behöver en annan världsbild än vad Hawking har för att kunna ta emot argumenten, och dit hör en Gudsbild.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.