SvD: Är det rätt att röja anonyma näthatare?

2
959

Carin Stensson, SvD: ”Tidningen Expressen fortsätter idag att röja identiteten på politiker, företagare och chefer som har postat anonyma, ibland grovt rasistiska inlägg på olika forum. Piratpartiets Anna Troberg är kritisk i en debattartikel och menar att rätten till anonymitet ska skyddas på nätet. Rätt eller fel? Vad tycker du?”

Det här min åsikt:

Men vad är det för politiker etc som låtsastycker en sak i det offentliga och under ytan är rasister?

Varför ska vi ha ett övervakningssamhälle där statsmakten fritt kan läsa och dokumentera medborgarnas åsikter medan folket aldrig får veta vad eliten har för åsikter?

Erfarenhet visar att det enda sättet att komma åt näthatarna är att avslöja deras identiteter. Då börjar de gråta som mobbarna i grundskolan. Tack vare medierna får vi maktbalans.

Tack Expressen för ert arbete.

/ Torbjörn Sassersson

Posta din åsikt på SvD

Börje Peratt: Näthuliganismen missbrukar yttrandefriheten

2 COMMENTS

 1. Tack Researchgruppen och media, Expressen m fl, som nu tar sig an problematiken med näthuliganism.

  Att kränka, förtala och sprida rykten om andra bakom anonymitetens mask är förkastligt. De som gör så och sedan avslöjas får stå sitt kast.

  I detta avseende måste nätet finna metoder att upptäcka och rensa de värsta uttrycken och en ny moral kan då växa fram.

  Demokratin tillåter mycket men urskuldar inte näthatsbrott bakom nicknames.
  I Humanismens namn ingår att värna humanismens principer och i detta att försvara människa och samhälle mot antihumanismen. Därvid lag finns heller inga hinder.

  I mina studier av näthuliganism har jag funnit att de värsta och mest fega typerna oftast har haft anknytning till antihumanismens grupperingar, extremliberalism och extremhögern. Sålunda finner vi dem i något slags ynkedomens släptåg likt fega misshandlare och mobbare som ger sig på försvarslösa.

  Att dessa avslöjas och hängs ut gör mig inget. Tvärtom.

  Att piratpartiets ordförande försvarar sina mer eller mindre kriminella följare är inte heller så konstigt. De vill ju fortsätta stjäla bakom sin mask av anonymitet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.