10 december, 2019

PEN-center: Fängslade författares dag på Kulturhuset 15 november

Åsne SeierstadDen 15 november varje år runt om i hela världen påminner PEN-center om kampen för det fria ordet och dess bärare, journalisterna. Välkommen till en kväll med spännande samtal, texter av författare, prisutdelning, bokförsäljning och mingel, skriver Kulturhuset Stockholm på sin hemsida.

“Inbördeskriget i Syrien rasar inte bara i städerna, utan också på webben och nyhetssidorna. Vad händer med dem som tar på sig uppgiften att berätta – journalisterna och författarna?”

Korrespondenten och författaren Åsne Seierstad, som är känd från bland annat Irakkriget, berättar om sanningens villkor i dagens Syrien. Hon var en av de första journalisterna på plats i Syrien efter upprorens början. Seierstad har fått en rad nationella och internationella utmärkelser, tex norska ”Store journalistprisen”. Samtalsledare är Svenska PENs ordförande Ola Larsmo.

Uppläsningar av författarna Gunnar Ardelius, Per Olov Enquist, Elisabeth Hjorth, Karolina Ramqvist och Sara Stridsberg

Läs mer på Kulturhusets hemsida

Musik:Tomas Andersson Wij
Tucholskypriset: Utdelning av årets pris görs av kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth
Hedersgäster: Martin Schibbye och Johan Persson
Konferencier: Yukiko Duke

Spread the love
About Torbjörn Sassersson

Torbjörn Sassersson är en av grundarna bakom föreningen Humanism & Kunskap. Han är även redaktör för och debattör på den fria nättidningen NewsVoice och kunskapsbiblioteket Vetapedia.se som långsamt byggs upp. Torbjörn Sassersson har en fil kand från Stockholms Universitet inom naturvetenskap och miljövård. Han arbetar med IT och PR på webben genom sitt enmansbolag.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.