Humanismen – Antikens naturfilosofer var de första ateisterna

0
798

Ateisterna av idag skiljer sig inte från antikens ateister som levde för 2500 år sedan, skriver Christer Eriksson som också är skribent för den religionskritiska debatttidskriften Bright Magazine. Det är samma argument som framförs i debatten och samma kamp mellan att underkasta sig vidskepliga dogmer och trossatser eller vetenskap och förnuft, fortsätter han.

“Det är samma kamp om individen eller religionen ska ha rättigheter och skyddas av lagstiftningen. Det är samma maktfullkomliga och förtryckande religioner, om än med andra namn.”

“De gamla grekernas upplysningstid är också vår och låt oss aldrig glömma den livsviktiga principen för sanningssökande i en tid av överordnade politiska och religiösa doktriner och konsensustänkande – i såväl det postsekulära Sverige som i vår omvärld – som handlar om att följa argumenten dit de bär och som kanske uttrycks bäst i den amerikanska science fiction-serien Star Trek: – To boldly go where no man has gone before.”

Läs hela artikeln på Newsmill [men återkom gärna hit och kommentera]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.