25 maj, 2019

Föreningen Humanism och Kunskap önskar dig en skön sommar

Vi i föreningen Humanism och Kunskap har under en tid försökt visa vad vi avser med humanism. Det har skett med olika artiklar som uppvisar mångfald och en öppenhet för den slags forskning som kanske inte annars publiceras offentligt.

Vi har på väldigt kort tid kommit väldigt långt i många avseenden. Vi har också spritt nya tankar och låtit enskilda kreatörer komma till tals.

Det har bland annat skett med artiklar som i serien “Samtal med …” där vi lär känna de intervjuade lite mer på djupet. Vi har haft möten och diskussioner om olika frågeställningar. Och vi har kommit fram till en gemensam värdegrund. Den handlar om öppenhet, tolerans och respekt.

Vi vill medverka till en positiv och optimistisk syn.

Att det uppstår problem och oliktänkande är nödvändigt och viktigt, det är genom skilda frågeställningar man finner nya spår och utvecklas.

Över allt ser vi resultat av felsatsningar. Sånt är livet. Skulle vi fokusera på det negativa, som de mest destruktiva gör, så skulle vi alla gå bakåt.

Vi satsar på människor. Vi lär oss av varandra och inför junimötet önskar vi en härlig och skön sommar.

Styrelsen

Spread the love
About Börje Peratt

Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare, beteendevetare och forskar - "Om medvetandets uppkomst".

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.