Föreningen Humanism och Kunskap önskar dig en skön sommar

0
547

viva och kungsängsliljor blommor på strandängen. Dalarö skans i bakgrunden. Foto: Holger Elgaard. Wikipedia

Vi i föreningen Humanism och Kunskap har under en tid försökt visa vad vi avser med humanism. Det har skett med olika artiklar som uppvisar mångfald och en öppenhet för den slags forskning som kanske inte annars publiceras offentligt.

Vi har på väldigt kort tid kommit väldigt långt i många avseenden. Vi har också spritt nya tankar och låtit enskilda kreatörer komma till tals.

Det har bland annat skett med artiklar som i serien “Samtal med …” där vi lär känna de intervjuade lite mer på djupet. Vi har haft möten och diskussioner om olika frågeställningar. Och vi har kommit fram till en gemensam värdegrund. Den handlar om öppenhet, tolerans och respekt.

Vi vill medverka till en positiv och optimistisk syn.

Att det uppstår problem och oliktänkande är nödvändigt och viktigt, det är genom skilda frågeställningar man finner nya spår och utvecklas.

Över allt ser vi resultat av felsatsningar. Sånt är livet. Skulle vi fokusera på det negativa, som de mest destruktiva gör, så skulle vi alla gå bakåt.

Vi satsar på människor. Vi lär oss av varandra och inför junimötet önskar vi en härlig och skön sommar.

Styrelsen

Previous articleSamtal med Uri Geller, mystiker
Next articleSamtal med Marianne Ahrne
Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare och har verkat som producent på Sveriges Radio och regissör på Sveriges Television. Yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet. Han har också producerat samhällsinformation och utbildningsfilmer inom medicin och sjukvård för landsting, sjukhus samt om doping för Riksidrottsförbundet, Olympiska kommittén och Dopingkommissionen. Peratt har en beteendevetenskaplig akademisk bakgrund med fil mag i pedagogik och fil kand i psykologi. Forskningsintresse- "Om medvetandets uppkomst".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.