Nyateisterna trampar ner medmänskligheten

4
1158

HumanisternaÄr det möjligt att på bara någon dag förvandla medmänsklighet till omänsklighet? Är det möjligt att på bara någon dag förvandla demokratins grundläggande värden?

Ja, det är möjligt att omvandla särskilt unga människor till okritiska blinda följare. Det visar ett experiment från 1960-talet men det visar också dagens huliganmobbning som ironiskt nog fått stöd av Ungdomsstyrelsen.

Strategin nu går ut på att mer intimt väva ihop Humanisterna och VoF och de ska mötas i ett öltält i Eskilstuna i slutet av mars 2012 för att snacka ihop sig om vilka de ska hoppa på. De gör dessa angrepp anonymt, under mask och pseudonym. Utan risk för att bli avslöjade ökar ”modet” att uttrycka sig allt grövre. Det är naturligtvis en uppenbar drift med demokratin. På denna fest skapas nya huliganskeptiker.


Relaterat

SvD: Humanism är varken intolerant eller aggressiv

Vetapedia: Nyateism

SvD: Nyateismen diskvalificerar sig själv


4 COMMENTS

  1. Hej!

    Jag håller i det mesta med om kritiken mot Humanisterna och VoF. Dock anser jag även att deras motlägg i SvD bör länkas till under denna artikel, för att läsarna ska kunna få bådas sidor. Allt för att inte sänka er till Humanisternas nivå…

  2. Okritiska blinda följare? Det är ju just det Sturmarkshumanisterna kämpar mot. Mer specifikt hjärntvätten i de religiösa sekterna och i de religiösa friskolorna.

    • Men hur ser du på det sektiska, okritiska och blinda följandet inom stat, myndighet och politiskt parti i samhället?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.