SvD Opinion: Fullt möjligt förena tro och vetenskap

2
1779

Tro och vetenskap

Humanism och Kunskap bildades för att återta och återupprätta humanismen. Ett ateistiskt förbund har förvillat samhället med vilseledande uppgifter om sitt ursprung och vad man står för.

När Christer Sturmark i en diskussion med Per Ewert och Mats Selander vill föra fram att Humanismen varken är intolerant eller aggressiv är det ett exempel på hur Sturmark för samhället bakom ljuset.

Sturmark representerar inte humanism utan ateism och naturalism. I sitt ursprung betyder sekulär humanism att man kan vara troende och vetenskapsman.

Läs mer på SvD

2 COMMENTS

 1. ”I sitt ursprung betyder sekulär humanism att man kan vara troende och vetenskapsman.”

  Och vem har påstått något annat? Att ersätta fakta med ogrundade insinuationer är en dålig strategi för opinionsbildning.

 2. Christer Eriksson hävdar att vi står för ogrundade insinuationer. Det är bara att gå till fakta eller snarare texter som uppger sig vara fakta:
  Wikipediaposter som kontrolleras av VoF/Hum har följande helt felaktiga definition: ”Sekulär humanism är en gren av humanismen som företräder ett rationellt förhållningssätt med ett avståndstagande från religiösa trosuppfattningar. Den uppstod under upplysningen som en reaktion mot den kyrkliga dominansen och auktoriteten vid universiteten och staten.”

  I själva verket så skapades begreppet sekulär humanism av unitarianismen (500 år gammal kristen rörelse) som medverkade till det första Humanist Manifesto 1933. Begreppet kapades senare av ateisterna/naturalisterna som omvandlade det till ateism i en process från 1973 till den sekulära deklarationen 1980 osv. Här klargörs även at man bara acceptera naturalism som vetenskap. Därmed erkänner man i praktiken en pseudovetenskaplig hållning.
  Paraplyorganisationen IHEU skriver på sin hemsida att de är en sammanslutning som välkomnar alla föreningar i världen, vilka har en humanistisk, ateistisk, rationalistisk, sekulär…….
  Formandet av en sekulär (ateistisk) värld är det övergripande
  målet. Det är nödvändigt att förstöra och bryta ner religion. Man ser det som sitt uppdrag att, skydda mänskligheten från religion och alla slags trosföreställningar som man benämner som vidskepelse. etc etc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.