Bilderberggruppen

2
1799

Nytt på Vetamera: Bilderberggruppen

Bilderberggruppen grundades 1954. Bland grundarna återfinns David Rockefeller, prins Bernhard av Nederländerna och den belgiska premiärministern Paul van Zeeland. En av dess ursprungliga initiativtagare var Joseph Retinger, en politisk rådgivare, som på 1940-talet pläderade för en federal stat i Europa. Detta blev också ett viktigt mål för gruppen, liksom för USA:s underrättelsetjänst, fram till dess att EU:s föregångare EEC bildades 1957. Ett slutmål är en ny världsordning med en global regering, militär, ekonomi och ideologi.

1994 citerades Rockefeller vid en FN-middag och sa:

”Vi är på väg mot en global transformation. Allt vi behöver är rätt stor kris, och nationerna kommer att acceptera den nya världsordningen.”[1]

Bilderberggruppen består av 37 permanenta medlemmar, medan andra inflytelserika personer bjuds in till möten som ofta hålls innan G8 möten.

Det första mötet ägde rum på Bilderberg Hotel i Osterbeck, Holland, den 29 och 30 maj, 1954, därav namnet.

David Rockefeller ser sig som chefen för a New World Order NWO. [2] Bilderberggruppen kan ses som ett forum för att träna in världens ledare i att rätt in sig i de led som ska bildas när det är dags.

Gruppens inflytande framgår av att Margaret Thatcher, Bill Clinton, Anthony Blair och Barack Obama var inbjudna till klubben innan de valdes till sina ämbeten i Storbritannien och USA. Bland finansiellt och ekonomiskt inflytelserika personer som också har deltagit i möten i gruppen märks finansmannen George Soros, f.d. FED-chefen Paul Volcker och Larry Summers, ekonomisk rådgivare till Obama, George Osborne, den brittiska finansministern, Peter Shilton, tidigare vd för Goldman Sachs och brittiska Petroleum, IMF:s förre verkställande direktör Dominique Strauss-Kahn, Pascal Lamy, generaldirektör för Världshandelsorganisationen, Jean Claude Trichet, dåvarande ordförande för Europeiska centralbanken, och Philippe Maystad, ordförande för Europeiska investeringsbanken. Donald Rumsfeld, förre försvarsministern i USA under president GW Bush, hans underordnade Paul Wolfowitz.

Ett urval av svenska deltagare genom åren:
Carl Bildt, Anders Borg, Stefan Löfven, Magdalena Andersson, Mona Sahlin, Annie Lööf, Leif Pagrotsky, Percy Barnevik, Jonas Bonnier, Gunilla Carlsson, f.d. biståndsminister samt Fredrik Reinfeldt, kung Karl XVI Gustav, och tidigare bland andra Olof Palme och Thorbjörn Fälldin. Även företagsledare har bjudits in  som Carl-Henrik Svanberg och Leif Johansson.

Källor

1) In 1994, Rockefeller was quoted at a U.N. dinner as saying, ”We are on the verge of a global transformation. All we need is the right major crisis, and the nations will accept the New World Order.” Länk

2) David Rockefeller tillstod 2015 att han var chef för ”den nya världsordningen” – en icke folkvald grupp eliter som dikterar världshändelser:

”Vissa tror till och med att vi är en del av en hemlig cabal som arbetar mot Förenta staternas bästa, och karakteriserar min familj och mig som  internationalister [globalister] som konspirerar med andra runt om i världen för att bygga en mer integrerad global politisk och ekonomisk struktur – en enda enad värld, om du vill. Om det är anklagelsen står jag skyldig till den och jag är stolt över det. ” (David Rockefeller)

 

2 COMMENTS

  1. Hej Börje, när jag skickade info till dig om Bilderberggruppen och mycket mer som Rockefeller och de andra 12 familjerna i illimunati håller på med för att få fram ” New World Order ” sa du att du aldrig läser sånt. Är glad att du ändrat mening.

    Mvh. Klaus Hansen

    • Klaus Hansen du har helt missat mitt svar och vill ta äran åt dig av något som jag granskat och skrivit om i 10 års tid.
      Det jag talade om för dig att jag betraktar Illuminati på ett helt annat sätt än det som du och andra idag vill införa i begreppet. Jag ser dina och andra spekulationer som absurda och rent vilseförande och avfärdar således dessa hokuspokus spekulationer liksom chemtrails och Ninelevenfantasier och mycket annat som tar fokus från det väsentliga./BP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.