https://www.independent.co.uk/news/people/donald-trump-julian-assange-time-person-year-award-a7431891.html
Donald Trump och Julian Assange (Reuters)

Julian Assanges betydelse för Donald Trumps valframgång 2016 har hamnat i skymundan men utan tvekan gjorde Assange avgörande insatser för att ge Trump segern genom att också lura sina wikileaksmedarbetare.

TEXT BÖRJE PERATT

I boken Mörkrets Furstar har jag utgått från Machiavellis Fursten och omfattande underlag av dokument och rena fakta för att beskriva olika ledares despotiska ledarskap och särskilt då Trumps karaktär. Ondskan visar upp flera ansikten men det finns gemensamma drag och det som kännetecknar dessa mörkrets furstar är ”den stora lögnen”.

”En klok furste kan inte och bör inte hålla ord när detta är till skada för honom” (Fursten sid 89). Despoter kan då hitta på syndabockar som de påstår är orsaken till folkets lidande. Ett sätt är att projicera sina egna brott på konkurrenterna. Och det är då viktigt att vända hatet mot andra. Det spelar ingen roll om andra är oskyldiga. Ju mer bisarra påhitt och lögner desto större chans att folket ska gå på dem enligt devisen refererad till som ”den stora lögnen”, som diskuterades av Adolf Hitler i Mein Kampf. Hitlers propagandachef Göbbels konstaterade att en stor lögn fungerade bättre än en liten, eftersom få människor var beredda att acceptera att man verkligen kunde ljuga så grovt som storlögnare gjorde.
”Vill man ha de stora massornas sympati måste man berätta de dummaste och mest naiva saker för dem” (Adolf Hitler). Citatet kan jämföras med hur Machiavelli formulerar sig: ”Folk är så ytliga och ger så lätt efter för sina omedelbara önskningar, att en bedragare alltid hittar någon som låter lura sig” (Fursten sid 89).

Att Assange i linje med ”den stora lögnen”, drev en intensiv anti-Hillary-kampanj med insinuationer och vilda konspirationsteorier om att hon skulle ha deltagit i blodiga sataniska ritualer stöds inte av några bevis men skadade Hillary Clinton och först då källan avslöjats klargjorde det vem och vad Assange är. Hans omfattande ryktesspridning med falsk och vilseledande information har bevisats ske i samarbete med och på Trumps vägnar. Under de sista månaderna av presidentvalet 2016 ökade WikiLeaks Twitter-flödet för att ytterligare undergräva Clinton, och hänvisade också till falsk ryktesspridning från Trumpvänliga media.
Den 12 oktober 2016, bara 15 minuter efter det att Assange, berättat för Trump Jr. att en ny serie av Podestas e-postmeddelanden hade släppts, med ”många fantastiska berättelser som pressen inte hade”, tweetade Donald Trump samma innehåll som ett klagomål där han anklagade ”oärliga medier” för att ignorera ”otrolig information från WikiLeaks.”
… “För dem som har tid att läsa om all korruption och hyckleri” … Trump blir med det twittret sinnebilden för det han anklagar andra för.

Utdrag Kapitel 4 i Mörkrets Furstar

Är WikiGate en upprepning av Watergate?… I Trumps fall rör det som kallas WikiGate en motsvarande aktion mot Demokraternas högkvarter men i modernare tappning. 1972 fanns inte möjligheter att hacka datorer och komma åt hemlig information via ett nät. Tekniken fanns helt enkelt inte på Nixons tid. 44 år senare gav Internet helt andra möjligheter. Det skulle visa sig att WikiLeaks portalfigur Julian Assange var pådrivande och även i viss mån idégivare till hur hackningen av Demokraternas datorer skulle utnyttjas…

”I love WikiLeaks”, utbrast Trump på ett valmöte någon vecka innan det stod klart att han hade vunnit.

Assanges insats anses vara mycket viktig för att Trump lyckades bli vald så i den inre Trumpkretsen är han en hjälte. .. Jakten på och undersökningen av Assange, WikiLeaks och Rysslandsutredningen oroade Trump som då kallade FBI-chefen James Comey till ett samtal för att få honom att avstå utredningen. … Trump sparkade honom under uppseendeväckande former.

Avhoppade WikiLeaksmedarbetare som Daniel Domscheit-Berg:
– ”Vad och vilka ligger bakom tanken att lyfta fram en auktoritär regent som uppenbarligen inte är av godo vare sig för fred, demokrati eller humanism?”

WikiLeaks hackade Hillary Clintons mail och Assange gav Trump ett omfattande material som Trumpadministrationen utnyttjade till påhitt om konspiration, myndighetsmissbruk, satanism och pedofilringar. Dessa förvridna uppgifter från Assange avfärdades av FBI men Trump förvandlade dessa ”fejk news” till landsförräderi och fick sina följare att skandera ”lock her in” (lås in henne). ”
… ”Gud välsigne WikiLeaks”, skrev Ku Klux Klan-ledaren David Duke på Twitter när Trump hade segrat.

Hur kunde Julian Assange – australiensaren som en gång blev världskändis som yttrandefrihetens store fanbärare – plötsligt beblanda sig med rasister och högerextremister? Julian Assange började ifrågasättas av sina medarbetare. Assanges påståenden om att det inte fanns något tveksamt att visa upp när det gäller Trump, uppfattade man som bisarrt eftersom det fanns mängder av tveksamheter, sexuella övergrepp och juridiska tvister kring Trump … Assange förvånade sina medarbetare med att istället anklaga Clinton för att förtala Trump.

I en serie tweets och Facebook-videor anklagade … Brown sin chef Assange för att ha äventyrat ”rörelsen” genom att ”verka som en hemlig politisk operativ istället för objektiv undersökare.”… att …”arbeta för en framtida möjlig auktoritär president genom att lura allmänheten är oförsvarligt och vidrigt.”

– ”Att Assange klagar på risk för förtal när han i praktiken verkade pro-Trump och till och med samarbetade med Trump gjorde mig rasande.” (Barrett Brown)

Brown beklagade att han hade skyddat Assange och WikiLeaks som han förklarade på Facebook: ”… jag gick i fängelse på grund av mitt stöd för WikiLeaks … som innebar att ge stöd till en auktoritär presidents valkampanj bakom vilken nazisterna stod, samtidigt som de [Assange och Harrison] offentligt förnekar det sambandet.”

Innan Assanges privata meddelanden till Trump Jr läcktes, hade Assange kategoriskt förnekat att han eller WikiLeaks hade attackerat Hillary Clinton för att hjälpa Donald Trump…
Trots att Assange hade omvandlat WikiLeaks Twitter-flöde till ett vapen för att krossa Clinton, insisterade han på att hans arbete var till naturen journalistiskt. Barrett Brown och andra hade blivit alltmer kritiska mot att Assange använt WikiLeaks plattform för att befrämja sina egna politiska och personliga strider. De beskrev Assanges hemliga kommunikation med Trump-kampanjen som förkastlig. Brown ansåg att Assange var avslöjad. – ”Han visade sig vara en frilanspolitisk lobbyist, som förmedlat strategier och råd och inte en journalist som var angelägen om att presentera objektiva fakta.”

James Ball, en annan före detta WikiLeaks-frivillig har också beskrivit ”svårigheten att arbeta för någon [Assange] som ljuger så mycket”. Han blev förskräckt av ett eftervalsmeddelande den 16 december 2016 till Trump Jr. med en begäran om återbetalning [pay back], där WikiLeaks [Assange] föreslog: ”kan din pappa [Donald Trump] föreslå att Australien utser Assange till ambassadör i DC.” Ball konstaterade på twitter att denna skamfulla fråga från Assanges sida ”… borde innebära att spelet är över… Gott om bra människor har blivit lurade i detta lömska spel.” Det kom också massiv kritik från flera journalister som anklagade Assange för att vara ”den mest partiska källan” mot Hillary Clinton och tydligt pro Trump. Det blev inte bättre av att man hade funnit ett meddelande från WikiLeaks som skickades på valdagen, och som gav rådet till Trump att vägra att erkänna att valet var riggat.

Att Assange i linje med ”den stora lögnen”, drev en intensiv anti-Hillary-kampanj med insinuationer och vilda konspirationsteorier om att hon skulle ha deltagit i blodiga sataniska ritualer stöds inte av några bevis men skadade Hillary Clinton och först då källan avslöjats klargjorde det vem och vad Assange är. Hans omfattande ryktesspridning med falsk och vilseledande information har bevisats ske i samarbete med och på Trumps vägnar.

Amerikansk underrättelsetjänst hänvisade till omfattande dokumentation för Rysslands intrång i Demokraternas webbserver och sambandet med Assange och WikiLeaks. Det blev uppenbart att Assange agerat i medveten maskopi med Ryssland för att undergräva Demokraternas kandidat Hillary Clinton…

Detta är enligt WikiLeaks avhoppade medarbetare den verkliga tragedin, … En organisation [WikiLeaks] med ett rykte om att ge allmänheten tillgång till korrekt information ”användes för påhittade konspirationsteorier som hjälpte till att välja en rasistisk, sexistisk rovdjurpresident i USA.”
”För amerikaner som dömdes till att leva under Trump, särskilt de mest marginaliserade, är det ett mycket mer oroande resultat.” (James Ball, Barret Brown f.d. WikiLeaksmedarbetare)

Washington Post orsakade en svår kris för Trumps valkampanj genom att släppa ett inspelat ljud- och videoband där presidentkandidaten Donald Trump, skröt om sina sexuella övergrepp. Dessa kommentarer hade bandats under ett ”Access Hollywood” -avsnitt 2005. Under inspelningen framhävde Trump sig själv som stjärna och skröt med att ”när du är en stjärna kan du göra vad som helst med kvinnor, till och med grabba dem på fittan”. Mindre än en timme efter det att banden om Trumps uttalanden om sexövergrepp publicerats, släppte WikiLeaks sin första serie e-postmeddelanden hackade från Clintons kampanjordförande, John Podesta, där det påstods att Clinton var inblandad i en pedofilring. [Och så kom bluffen om Pizzagate till]

Publicerat i bokform första gången september 2019

Börje Peratt

Källor

Machiavellis Fursten

Mörkrets Furstar – Från Machiavell till Trump 2019 andra upplaga 2020

5 COMMENTS

  1. Oerhört sanningssägande! Kan du försöka få in dessa insikter på en dagstidning! Många av oss har korn på detta, men du har fakta. Vilken tidning kan vara intresserad? Hjördis

  2. Hej Börje, var vänlig och titta på dessa länkar som bevisar motsatsen av det du säger om assagne,

    • Tyvärr Klaus är du bara ytterligare ett exempel på Trumpfans som är omöjliga att föra dialog med. Dina länkar saknar i sammanhanget relevans och är enbart desinformation. Detta blir ditt sista inlägg här. /BP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.