En artikel publicerad i  Off-Guardian: WHO (Accidentally) Confirms Covid is No More Dangerous Than Flu. WHO bekräftar där (av misstag?) att Covid inte är mer farligt än influensa?

URSPRUNGSARTIKEL AV Kit Knightly. Översatt och kommenterad av Rolf Nilsson, något bearbetad av BP

Chefen för hälsobedömningsprogrammet “bästa uppskattningar” sätter IFR (Infection Fatality Risk) till 0,14%.
Världshälsoorganisationen har äntligen bekräftat vad Off-Guardian (och många experter och studier) har sagt i flera månader – coronaviruset är inte mer dödligt eller farligt än säsongsinfluensa.

WHO:s höjdare gjorde detta tillkännagivandet under ett särskilt möte i WHO: s 34 man starka styrelse måndagen den 5 oktober, det verkade bara som att ingen riktigt förstod det.

De verkade faktiskt inte helt förstå det själva. Vid mötet avslöjade Dr Michael Ryan, WHO: s chef för nödsituationer, att de tror att ungefär 10% av världen har smittats med Sars-Cov-2. Detta är deras “bästa uppskattning” och en enorm ökning jämfört med antalet officiellt erkända ärenden (cirka 35 miljoner).

Dr Margaret Harris, en WHO-taleskvinna, bekräftade senare siffran och uppgav att den baserades på genomsnittsresultaten för alla de breda seroprevalensstudier som gjorts runt om i världen.

Trots att WHO försökte framställa detta som en dålig sak – Dr Ryan sa till och med att det betyder att “den stora majoriteten av världen är fortfarande i fara.” –
så är det faktiskt goda nyheter. Och det bekräftar än en gång att viruset inte är lika dödligt som WHO och Anthony Fauci ville förutspå.

Den globala befolkningen är ungefär 7,8 miljarder människor. Om 10% har smittats innebär det 780 miljoner fall. Det globala antalet dödsfall som för närvarande tillskrivs Sars-Cov-2-infektioner är 1061 539, dvs. drygt en miljon människor. Detta är långt under en pandemisk smitta och in te i närheten av svårare årliga influensor som den som gick 2018.

Det innebär med aktuella presenterade siffror en infektionsdödlighet på ungefär eller 0,14%. Helt i överensstämmelse med normal dödlighet i säsongsinfluensa och med förutsägelser från många experter från hela världen.

0,14% är över 24 gånger LÄGRE än WHO: s “preliminära siffra” på 3,4% från i mars. Denna siffra användes i modellerna som användes för att rättfärdiga nedstänging av hela samhällen och andra absurda åtgärder.

Med tanke på överrapporteringen av påstådda dödsfall i Covid är IFR (dödligheten) sannolikt ännu lägre än 0,14% och kan innebära att Covid är mycket mindre farlig än en vanlig influensa.

Inget av de etablerade media tog upp detta. Även om många nyhetskällor rapporterade Dr Ryans uttalande, försökte de etablerade medierna göra det med skrämmande rubriker och sålunda med avsikt att sprida mer panik.

Rolfs syrliga kommentar: Tydligen kunde varken de, eller WHO, göra de enkla beräkningar som visar att detta är goda nyheter. Och att Covid-skeptikerna har haft rätt hela tiden.

Den ursprungliga inspelningen med Dr Ryans kommentarer

Av någon anledning, trots att detta var ett viktigt WHO-möte under en påstådd hyper-allvarlig pandemi, är inspelningen svår att hitta. Det enda stället där man
kan se den är på WHO: s egen webbplats, och även då måste man kolla igenom c:a  4 timmars inspelning. (Men det finns anvisningar om den exakta tiden här): click “Session 1” and skip to 1:01:33 to hear the exact quote: “Våra nuvarande bästa uppskattningar säger att ungefär tio procent av den globala befolkningen kan ha smittats av detta virus. Detta varierar beroende på land, det varierar från stad till landsbygd, det varierar mellan olika grupper. ”

Our current best estimates tell us that about ten percent of the global population may have been infected by this virus. This varies depending on country, it varies from urban to rural, it varies between different groups.”

På Off Guardian finns ljudet i en länk.

Texten inlagd av

Börje Peratt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.