Lars af Sillen (fotograf), Lars Bern intervjuas av Börje Peratt för dokumentären Sista striden. Foto Hans Welin ©

“Sista striden” om Erik Enbys kamp för upprättelse vittnar också om grundläggande fel i svensk rättvisa, egoistiska intressen inom den etablerade vetenskapen som dränerar donationer och om en rörelse som i praktiken går emot demokrati och våra grundläggande värderingar.

Text: Börje Peratt
Foto: Lars af Sillén och Hans Welin

Lars Bern f.d. vice ordförande i Cancerfonden talar om hur denna fond styrs av kommersiella krafter som bortser från rön som skulle gynna samhälle och människor och där dessa cancergalor inte är något annat än ett spektakel som är till för att betala lön till professorer som kört fast i en meningslös forskning.

Olle Johansson i Sista striden. Foto Lars af Sillén ©

Olle Johansson går till skarpt angrepp mot den organisation som satt i system att förfölja människor och sabotera liv och karriärer. Det är koncist och rakt på sak. Vill du se och höra den innan filmen visas ber jag dig kommentera artikeln på vår Hemsida. Om tillräckligt många vill se den så kan den läggas upp på HK för distribution i sociala medier. Det har också föreslagits att vi ska starta en HK-kanal på Youtube.

Intervjun med Lars Bern blev längre och tar upp intressant information om olika syner på cancerforskning. Han nämner även hur viktigt det är att stärka immunförsvaret särskilt vid svår sjukdom. Det är synpunkter som ger stöd för Erik Enbys metod. Intervjun med Lars Bern kommer kanske att i sin helhet läggas upp senare då allt inte får plats i Sista striden.

Filmen har premiär 8 mars kl 17.00 i Bio Mauritz på Filmhuset Biljetter på Tickster. Vill du se första filmen “Läkaren som vägrade ge upp” kan du streama den på Vimeo.

Börje Peratt

12 COMMENTS

    • Tack Madelene för att du vill se Sista striden för att sanningar ska komma fram.
      Premiären 8 mars på Filmhuset i Stockholm är just nu enda tillfället. Det planeras för visningar i Göteborg och i Östersund. Och då är det lokala förmågor som driver detta. Så spreds Läkaren som vägrade ge upp och så sprids Sista striden. Genom lokala engagemang.

  1. Hej. Jag vill väldigt gärna se ”Sista striden”. Hoppas det blir filmvisning i Östersund och att jag får möjlighet att se den. Tack

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.