”Jag var död i 8 minuter och kom tillbaka med livets nycklar”

0
2448
Martin Wentzel Foto Kersti Wistrand
Martin Wentzel Foto Kersti Wistrand

När slöjdläraren Martin Wentzel cyklade hem från sitt arbete hösten 1986 kom en bil farande rakt emot honom på fel sida av vägen. Han kastades högt upp i luften och landade med mycket svåra skador 21 meter bakom bilen. I sin djupa NDU mötte han ljusgestalter som gav honom i uppdrag att sprida kunskapen om ljuset till sina medmänniskor. Idag arbetar han som coach.

TEXT OCH FOTO: KERSTI WISTRAND

Jag slår mig ned i en välfylld lokal för att lyssna på det föredrag som nära-döden-upplevaren Martin Wentzel ska hålla. Det är tydligt att intresset är stort och förväntningarna höga. Alla närvarande vill lyssna till hans mycket djupa upplevelse då en bil kom över på fel sida i en kurva och krockade med honom där han cyklade hem från skolan den där mörka sena eftermiddagen i oktober 1986. Han var ung och stark, 29 år gammal och hade livet framför sig. Händelsen kom för alltid att förändra hans liv.

Efter otaliga operationer och år av smärtor och rehabilitering började Martin Wentzel hålla föreläsningar och kurser runt om i landet för att berätta om vad han fick lära sig där ”på andra sidan livet” och om uppdraget han fick att förmedla detta vidare. Idag föreläser han runt om i landet samt ger privata konsultationer i andlig utveckling och arbetar som coach. Utanför Kungälv där han bor har han köpt en ladugård som han tillsammans med sina söner rustat upp till en kursgård. Hälften av alla intäkter går till behövande.

Martin Wentzel börjar sin föreläsning med att poängtera att han inte tillhör någon som helst kyrklig inriktning:

– Jag tror varken på döden eller helvetet. Det är för mig bara rekonstruktioner som ska skrämma till lydnad. Rättsväsendet och kyrkan är de institutioner som enligt statistiken har mest mobbning inom sig.
Istället tror jag på goda tankars enorma kraft. Innerst inne består vi av kärlek som strålar ut från oss som radiovågor, men vi spelar våra roller för att ”passa in”. Vi skuldbelägger oss och stressar, men vi har alla två grundläggande behov: att bli älskade och att uttrycka kärlek. Första steget till förändring är att varje dag tänka kärleksfulla tankar om sig själv. En människa som mår bra och trivs med sig själv har inget behov av att förställa sig, hävda sig eller att kontrollera och attackera andra människor.

Vi kommunicerar genom vår utstrålning och vi är både sändare och mottagare. Vi omges av ett gnistrande flimmer som av osynliga elektromagnetiska vågor. Det består av våra tankar, känslor och upplevelser. Vi kommunicerar med känslor och färger och allt står i förbindelse med allt. Då vi är arga släcker vi ned inom oss och känslomässiga åskväder mellan oss skapar konflikter. Våra tankemönster, ofta överförda sedan generationer, blir till energimönster som triggar igång andra människor och vi drar till oss olika personer och situationer.

Vi har emellertid alla samma inneboende förmågor som Jesus och Buddha. Genom träning i goda kärleksfulla tankar kommer vi på rätt väg med att återställa balansen mellan kropp och själ. All denna insikt fick jag under min nära-döden-upplevelse och jag fick också ett uppdrag av de fem ljusgestalterna som undervisade mig. Det var att sprida denna kunskap och påminna mina medmänniskor om denna verklighet som de alla innerst inne bär på.

Martin Wentzel får själv fortsätta berätta:

” När min mor födde mig sommaren 1957 önskade hon intensivt att hennes döda mormor skull ha varit där. Tänk, vad stolt hon skulle varit över pojken som just fötts! Hon slumrade till och blev plötsligt klarvaken av ett ljussken i ena hörnet av rummet. Och där visade sig min mammas mormor, dvs min gammelmormor. Hon sa till min mor att hennes nyfödde skulle heta Martin efter en släkting samt att `Din son kommer att ge ljus till människor´. – Aha, tänkte min mor, han ska bli elektriker! Men så blev det ju förstås inte utan vad min gammelmormor avsåg var den livsgärning att sprida ljus som jag ägnar mig åt nu!

Jag växte upp som vilken annan pojke som helst frånsett att jag tidigt intresserade mig för att söka svar på vad meningen med livet var. Vi bodde nära en kyrkogård och jag umgicks mycket med de äldre och kallades tidigt för ”filosofen”. Det resulterade i att jag redan som 16-åring började ägna mig åt daglig meditation och yoga. Åren gick men det andliga intresset fanns kvar. Jag utbildade mig till finsnickare och slöjdlärare och hade arbetat som sådan några år när trafikolyckan som höll på att kosta mig livet inträffade. Som jag ser det idag fick jag därigenom de svar på frågorna om livets mening som jag så länge sökt.

Martin Wentzels nära-döden-upplevelse

En mörk eftermiddag den 16 oktober 1986 cyklade Martin på väg hem till familjen från arbetet i skolan, då en bil plötsligt kom farande på fel sida av vägen i en kurva. Martin hann bara uppfatta strålkastarna innan han flög genom luften och landade 21 meter bakom bilen:

– När jag var som högst upp över bilen separerades min själ/energikropp från min fysiska kropp. Jag befann mig i ett ljusskikt ett 20-tal meter ovanför bilen. Fyra personer kämpade för att försöka få liv i den kropp som jag senare förstod var min. `Det är ingen ide´. Han är död! ´ hörde jag någon säga. Det som fascinerade mig just då var att de som försökte rädda mig hade vackra, pastellfärgade ljussken runt sig, som jag förstod var det som brukade kallas auror. De som var i bilen och som hade kört på mig, och som var chockade och handlingsförlamade, omgavs av skuggliknande, mörka färger.

Jag upplevde att min själ lyftes uppåt och jag hamnade på en ljusplatå, där ljuset kändes mycket starkare än solen. Jag kände en varm, mjuk och villkorslös kärlek som inte går att översätta i ord. Hela jag strålade också. Så såg jag fem ljusgestalter som presenterade sig som mina vänner. Telepatiska färger snurrade runt dem. Gnistor glimmade som fyrverkeri. Det var så otroligt vackert. Det pulserade som bengalisk eld. Ljusgestalterna är transparenta varelser och jag kunde ta på dem eller igenom dem. De undervisade mig, bl.a. om de elektromagnetiska fälten som också omger människorna och förklarade hur allt fungerar på ett djupare plan. Människans innersta väsen är kärlek. Ondskan uppstår när människan genom felprogrammeringar lägger in filter så att hon inte kan uppleva samhörigheten med denna sin inre kärna av kärlek. Hennes uppgift är att arbeta med att ta bort sina felprogrammeringar i det undermedvetna så att hon åter kan stråla av det livgivande och kärleksfulla ljuset.

Ljusvarelserna gav mig sedan ett uppdrag att undervisa om detta när jag återvände tillbaka till min fysiska kropp.

Martin Wentzel återvände sedan motvilligt till sin kropp med alla dess stora skador och smärtor. Han genomgick många operationer och fick kämpa ett par år innan han blev så pass bra som han är idag. Han styrketränar varje dag för att bygga upp sin kropp så att den ska fungera trots de fysiska men han bär inom sig. Första tiden efter olyckan trodde han att han var tokig, eftersom han genomgått en stor förändring. Han såg nämligen ljussken runt alla människor. Ljusskenen visade för honom hur varje människa mådde. Han uppsökte t.o.m. en optiker, men hade inget fel med synen. Martin gick också igenom samtalsterapi för att bearbeta det som hänt honom under dessa minuter som han betraktades som död. Så småningom kunde han acceptera sin nya personlighet och började arbeta på sitt uppdrag att sprida kunskapen om ljuset och kärleken till sina medmänniskor. Och det var på den vägen jag kom att lyssna till hans föreläsning.

Om du är intresserad kan du läsa mer på Martin Wentzels hemsida LÄNK

Kersti Wistrand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.