Ännu en skurkaktig publicist!

0
1390
Collage GT Expressen Jimmy Fredriksson
Collage GT Expressen Jimmy Fredriksson
Collage GT Expressen Jimmy Fredriksson
Collage GT Expressen Jimmy Fredriksson

TEXT BÖRJE PERATT – DEBATT
Ursprungsartikel Jimmy Fredriksson – skurkaktig publicist

När Jan Guillou beskrev Thomas Matsson (f.d, Expressens chefredaktör) som ”en skurkaktig publicist i särklass” så kunde han lika gärna lagt till Jimmy Fredriksson, GT/Expressen (Göteborg).

Fredrikssons oseriösa och skamliga påhopp på människor har renderat i ett otal protester (se exempel längst ned) och han liksom Thomas Mattsson tycks ha en svinpäls där det bara rinner av. Jo det är psykopatvarning.

När jag nu sitter och redigerar Sista striden med Erik Enby i huvudrollen och uppföljaren till Läkaren som vägrade ge upp (se på Vimeo) dyker plötsligt en artikel av denne Fredriksson upp, ”Dödlig väntan” publicerad i GT/Expressen 27 jun 2006. [1]

Här framställer denne, då rent av högste chef på GT, Erik Enby med okvädingsord och referenser som i själva verket är fylld av motsägelsefullheter men i sitt sätt att förvilla läsaren använder han retoriken till stöd för sina illasinnade påståenden. En ledarskribent som inte håller måttet för god journalistik ja det tycks känneteckna Expressen vid denna tid och fram till att Thomas Mattsson fick sparken.

Ett exempel på Fredrikssons förtal är då han beskriver en patient till Enby från Tärnaby och framställer det som att hon är ett exempel på att ha anmält Enby. Så är inte alls fallet hon har istället skrivit att hon anser att Enby räddade hennes liv då sjukvården inte klarat av hennes mycket komplexa och dödliga sjukdomsbild. När hon sedan söker Enbys hjälp blir hon med hans behandling fullt frisk vilket läkare vid Jubileumskliniken i Umeå slog fast. Se pdf
patient från Tärnaby

Att Jimmy Fredriksson vänder på historien kännetecknar bedragare och lögnare och naturligtvis får han tro vad han vill men att skriva ledarartiklar i GT som indirekt påstår att Enby är ansvarig för svårt cancersjuka människors död är så långt från god journalistik man kan komma. Han tar sedan upp en helt ovidkommande läkares missvård och antyder därmed att Enby är likvärdig. Denna slags skuld genom association är att jämställa med Thomas Matsson som ju fick benämningen skurk av Guillou.

Vi känner även igen begreppet tokstollar som studsar tillbaka på Fredriksson och hans byk.
Nej Jimmy Fredriksson du har grovt förbrutit dig mot journalistikens koder och blivit en medlöpare i ett drev som kommer att ses som en av de värsta häxprocesserna i svensk journalistik.

Bland alla de tusentals människor som sökt och fått hjälp av Erik Enby finns läkare, forskare, journalister och regissörer. En är Oscarsnominerad och har skrivit en pjäs där en läkare har en stor betydelse. Förebilden för denna läkare är Erik Enby. Pjäsen heter ”Jag är en annan nu”. Den går på SVT2 allhelgonahelgen 2019.

Börje Peratt

Referensartikel av Jimmy Fredriksson

1) GT 27 juni 2006 Jimmy Fredriksson

Exempel på Jimmy Fredrikssons oseriösa journalistik
Den nu 73-årige Jim Olsson, pensionerad docent i fysikalisk kemi, var en av de privatpersoner som skandaliserades. När Expressens reporter Jimmy Fredriksson och en fotograf trängde sig in på Jim Olssons tomt och objudna ringde på hans dörr bad han dem att dra åt helvete. LÄNK1 LÄNK2

En så kallad Journalist JImmy Fredriksson Länk

– ”Idag är Göteborgs-Tidningen [GT] en helt politiserad medieprodukt, där medarbetare på alla nivåer, till reportern och krönikören Jimmy Fredriksson, Länk

Några av Sveriges värsta journalister Länk

Dagens Hycklare Länk

Jimmy Fredrikssons fälttåg mot cyklister Länk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.