Framgångar för dokumentären “Patienten som byggde ett sjukhus”

2
586
Patienten som byggde ett sjukhus – en dokumentär av Lars af Sillén och Börje Peratt. Exekutiv producent: Ritva Peratt

“Patienten som byggde ett sjukhus”, dokumentären om den pensionerade utbildaren Anne-Marie Johansson som efter en svår canceroperation inte fick erforderlig rehabiliteringsvård i Sverige och antog förslaget att pröva ayurveda i Indien där hon mötte läkaren Unnikrishnan.

Samma team som gjorde dokumentären “Läkaren som vägrade ge upp” om Dr Erik Enby har på Lars af Silléns initiativ nu genomfört en dokumentär som efter premiären på Filmhuset den 5 december 2018 vunnit flera internationella priser. Golden Fox Award vid Calcutta International Cult Film Festival, Calcutta, CRITICS CHOICE AWARD L’Age d’Or International Arthouse Filmfestival (LIAFF), Impact Doc Award och Accolade Global Film Competition!, WRPN Women’s International Film Festival och flera kommer till senast:

Dokumentären Patienten som byggde ett sjukhus antagen till Västerås Filmfestival 2019

“Vi är glada att informera dig om att din film The Patient Who Built a Hospital är officiellt utvald att medverka i Västerås Film Festival 2019. Som officiellt utvald är din film i tävlingen och har en chans att bli nominerad till en eller flera av de utmärkelser vi delar ut i olika kategorier. De nominerade kommer att meddelas vid ett senare datum.

Som officiellt utvald kommer din film att visas under festivalveckan 4-12 oktober på Culturen kulturcenter i Västerås. Mer information om biljetter, program, priser etc. kommer att finnas tillgängliga under de kommande veckorna.

Vänliga hälsningar,

Teamet på Västerås Film Festival”

LINK Västerås Filmfestival Competition

TEAM
Lars af Sillén: Foto, regi, redigering
Hans Welin: Foto i Stockholm
Börje Peratt: Manus, intervjuer, regi
Ritva Peratt: Exekutiv producent
HEMSIDA

Samma team arbetar också med långfilmsdokumentären “Sista striden” beräknad premiär före jul 2019, uppföljaren till “Läkaren om vägrade ge upp” (om Dr Erik Enby) som du kan se på Vimeo on Demand.

2 COMMENTS

 1. Stort Grattis!

  “Patienten som byggde ett sjukhus” är en så fin och viktig film som visar komplementära möjligheter inom rehabilitering! Vi har mycket att lära av de ayurvediska behandlingsmetoderna och denna film lyfter med sin ödmjukhet och lågmäldhet fram “det stora” och inger hopp till drabbade.
  Jag har tidigare läst läkaren Christina Doctares bok “Vägen till hälsa – det bästa av Väst och det största av Öst” (N&K, 2007). (Hon var medicinalråd och den första som rapporterade om de systematiska våldtäkterna i krigets Bosnien.)
  Doctare berättar hur hon via de katolska Birgittasystrarna i Djursholm, där hennes åldriga mor, vistades före sin död, kom att besöka Birgittasystrar i Kerala i Indien för att överlämna en penninggåva som stöd till deras verksamhet. Genom den ayurvediska behandlingen blir hon till sin förvåning botad både från kronisk astma och tinnitus.
  “Det är hög tid att bygga broar mellan den västerländska medicinen och den alternativa läkekonsten. En integrativ medicin är helt nödvändig för att minska ohälsan i vårt land” säger Christina Doctare i sin bok.
  Nu har vi alltså även genom Börje Peratts manus och Lars av Silléns filmteam fått en fin informativ film.
  Håller tummarna för ännu ett välförtjänt filmpris!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.