Bo Persson har tilldelats 2017 års Torgny Segerstedt-diplom

0
1182

PRESSRELEASE FRÅN TORGNY SEGERSTEDTS PRIS

Vi har glädjen att meddela att Bo Persson har tilldelats 2017 års Torgny Segerstedt-diplom.

”Bo Persson har genom sin gärning som regissör med ett humanistiskt etos bidragit till att beskriva det hot som terrorismen utgör mot det öppna samhället. Filmen Watching the Moon at Night (med Joanna Helander) beskriver hur terrorismen drabbar oss alla, oavsett bakgrund. I den beskrivningen framhålls också antisemitismen som en drivande och integrerad kraft i terrorns mentala struktur. Filmen är ett omistligt bidrag till berättelsen och skildringen av det hot som dödliga ideologier och terrorism utgör mot humanismen och det öppna samhället. Samfundet Sverige-Israel Stockholm vill med Torgny Segerstedt-diplomet uppmärksamma, tacka och uppmuntra Bo Perssons gärning som betydelsefull filmskapare och humanist i arbetet mot terrorism och antisemitism.”

Priset delas ut i Stockholm måndagen den 18 december i samband med den årliga Chanuka-festen.

KINO KOSZYK

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.