Filminspelning flaggan Sergels torg

2
744

Börje filmar HK-medlema vid flaggstång. Foto: Ritva Peratt

Söndag morgon kl 06.15. Den första råa sensommardagen och molnen hänger tunga över Stockholm. Just en sådan grå gryning jag önskade för scenen med den stukade flaggstången på Sergels Torg.

Fem medlemmar ur HK hade hörsammat min önskan om hjälp med aktörer och med ett par som hade haft en blöt natt och några migranter som saknade boende blev det perfekt.

Filmfotografer Lars af Sillén och Börje Peratt. Foto: Ritva Peratt

Ödsligheten och den svagt vajande flaggan, duvorna som gjorde sina turer, likt torget i Venedig. Jo det blev poetiskt. Någon timme senare bröt solen fram och då blev det fel ljus. Men jag var mycket nöjd.

Stort Tack kära vänner och ni andra som gjorde scenen möjlig.

Några ur HK-gruppen som deltog på Sergels Torg. Foto Kersti Wistrand

Tanken är att den avslutar den uppföljande dokumentären om Dr Erik Enby. En film som går under arbetsnamnet “Justitiemordet – Vittnet som försvann”.

Filmen handlar också om vår krisande hälsovård där vi ställer frågor om orsaken till läkares och patienters situation och där publiken själva får tolka och dra slutsatser. Hur har det kunnat bli så här?
Varför straffas läkare som gör allt för att hjälpa sin patienter? Varför vill man förbjuda naturmedicin där beprövad erfarenhet visar att patienters välbefinnande ökar och svårt sjuka kan bli helt friska utan biverkningar?
Vilka ligger bakom förföljelserna och vad vill de egentligen?

Börje Peratt

Filmen görs Crowdfunded

 

2 COMMENTS

 1. 12 september 17.30 genomförs en Finnissage-debatt: “En konstig flaggstång på Sergels torg”
  Offentlig · Värd: Forum/Debatt och Kulturhuset Stadsteatern.

  Jag arbetar och kan inte komma men vill gärna dela med mig.
  Oavsett eventuellt plagiat och diskussion om god konst så är denna installation exempel på en bild som säger mer än tusen ord. Och den kan tolkas på många olika sätt. Ingen rätt ingen fel. För min egen del vittnar stången om en underdånighet och även ett förfall.
  Att fästa uppmärksamhet på det är ett sätt att resa sig igen.

  Jag har fått tillstånd att filma den och har som idé att låta det bli den avslutande scenen i den andra dokumentären om Erik Enby och hälsovårdens kris. /Börje Peratt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.