Nu är ljuset viktigare än någonsin

0
503

ljus
Igår drabbades även vi i Sverige av ett terrorattentat. Kersti Wistrand bor i Stockholms innerstad och har bekanta och vänner som drabbats. Både de som varit vittnen till händelsen och en person som ligger svårt skadad och opererad.

TEXT: Kersti Wistrand

Jag tar avstånd från den ensidiga massmediala nyhetsrapporteringen som utelämnar andra delar av världen och ger oss tunnelseende. Jag tar även avstånd från den massiva, repetitiva rapporteringen som riskerar att avtrubba och istället tenderar att stå på gränsen till underhållning. En rapportering som ibland t.o.m. har spridit felaktig information och skrämt upp människor i onödan. Bättre hade varit ordentlig faktagranskning och rapportering tio minuter varje heltimme.

Massmedia uppfyller just nu det terrorismen helst av allt önskar sig: att skapa uppmärksamhet för sin verksamhet och skrämsel för landets invånare. Som motvikt vill jag gärna uppmana till att läsa den artikel jag skrev inför det nya året 2017.

Tänd ett hoppets och sammanhållningens ljus!

… Den farligaste och mörkaste tanken som människan kan nära är rädsla och fruktan. När människan fokuserar sin energi kring dessa känslor, förstärks de och ökar risken för att de manifesteras och tar form. Läs vidare
LÄNK

”Vi kan inte strida mot natten, men vi kan tända ett ljus”, sade den helige Franciscus. Mörker är brist på ljus. Förtröstan och tillit är motpoler till mörkret. Ljuset är en metafor för den kunskap som lyser upp i kaoset och skingrar rädslan. Att vara upplyst innebär att ha en djup förståelse och insikt i tillvaron. Ljuset segrar över mörkret. Ljus, liv och sanning hör ihop.

Kersti Wistrand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.