Pizzagate: Trumps lögner som förenar rednecks och alternativister

1
1930

rednecks_alternativist1

Med tanke på hur många som gått på lögnerna från Pizzagate är det angeläget att sammanställa fakta om denna bedrövliga ryktesspridning som välte presidentvalet i USA till Trumps fördel.

Jag kommer här att tänka på Hitlercitatet: ”Om en lögn upprepas tillräckligt ofta…

”Gör lögnen stor, gör den enkel, fortsätt säga den, och så småningom kommer de tro på den.

TEXT Börje Peratt
Pizzagate tidigare publicerad på Utforskare där också de anvisade länkarna finns.

Pizzagate är en konspirationsteori som spreds av Trumps ”familj” [1][2] under USAs presidentvalskampanj 2016, riktad mot Demokraterna och baserade på uppsåtligt vridna tolkningar av läckta e-postmeddelanden från Wikileaks. [3][4]

Demokraternas valorganisationer beställde mat till sina medarbetare från restauranger och Trumps debunkers förvandlade dessa fast food-beställningar till människohandel.

4chan-terms

En utpekad restaurang har använts av demokraterna för vissa samlingar. Så det finns starka motiv till att undergräva dess existens.[5] Man har även spridit rykten om att maten består till 90% av barnkött från saknade barn. GOOGLE

John Podesta, ordförande för Hillary Clintons valkampanj pekades ut som huvudansvarig för ett innehåll som påstods vara kodade meddelanden hänvisande till pedofili och som förband medlemmar av det Demokratiska partiet till en barnsexring. [5][6]

Konspirationsteorin Pizzagate har förkastats av ett brett utbud av källor över hela det politiska spektrumet, som beskriver Pizzagate som en ”påhittad konspirationsteori”. Polisavdelningen i District of Columbia gjorde en utförlig granskning och fann att uppgifterna var falska vilket fick stöd av flera andra undersökande organisationer, däribland Snopes.com, The New York Times och Fox Nyheter.

Upphovet

Pizzagate uppstod från en tweet från en ”känd vit makt” den 30 oktober, 2016 i slutet av USAs presidentval.

Tweetet hävdade att New York City Police Department, hade kammat igenom e-post från den demokratiska kongressledamoten Anthony Weiners bärbara dator. Tweetet basunerade falskeligen ut att man hade upptäckt en pedofiliring kopplad till medlemmar av det Demokratiska partiet.

Wikileaks läckte också ut e-postmeddelanden från John Podesta i början av november 2016 och även här presenterades en vanföreställning som innebar att vissa ord i dessa e-postmeddelanden skulle vara kodord för pedofili och människohandel. Teorin föreslog också att ringen använde restauranger som mötesplatser för sataniska rituella övergrepp [7]. Detta ledde till att angivna restauranger attackerades av vapenförsedda män ute efter att befria fängslade barn.
Den oskyldiga restaurangägaren blev överraskade och tvingades till polisskydd.

”Welch blev inspirerad [av pizzagatekonspiration] att köra från North Carolina till Washington DC, beväpnad med en automatkarbin, för att rädda förslavade barn från dolda kammare under [restaurangen] Comet Pizza. Det var bara ett problem -. Det fanns varken en sexring eller underjordiska grottor med bojförsedda slavar.” [8]

Felaktiga och skruvade påståenden spreds i konspirationssajter som Godlike Productions och Adl-Tabatabai. FEJKADE NYHETER spreds sedan vidare och byggdes på med ytterligare insinuationer av andra debunker-webbplatser inklusive SubjectPolitics, som felaktigt hävdade att New York-polisen hade utsatt Hillary Clintons egendom för en räd [husrannsakan]. Webbplatsen konservativa Daily Post körde en förfalskad löpsedel som angav att FBI (Federal Bureau of Investigation) ”bekräftade” den här historien. [9]

Att denna historia fått sådan spridning trots att den uppenbarligen är ett påhitt i avsikt att skada Hillary Clinton och Demokraterna är minst sagt uppseendeväckande. Det har också blivit uppenbart att Assange har en roll i detta i avsikt att hämnas för hans skräck att bli utvisad till och straffad i USA. Trump kommer nu snarare att tacka honom.

Men tänk på hur du beställer mat i fortsättningen. En bulle eller en sallad kan uppfattas som att du är ute efter något annat än mat. Mycket ost (Cheese) oj det får du absolut inte be om. Och glöm för f-n inte någon pappersservett med adress till pizzarestaurang.

Börje Peratt

Länkar 1-9 finner du på ursprungsartikel

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.