”Läkaren som vägrade ge upp” – fullsatt i Uppsala

2
1356

alternativakademin_foto-ritva_peratt

Filmen ”Läkaren som vägrade ge upp” finansierad av folket och sprids av folket. Den fullsatta visningen i Uppsala genomfördes med hjälp av AlternativAkademin.

TEXT: Marina Papazian

Det var med stor spänning som vi arrangerade denna filmvisning och tog emot Dr. Erik Enby och Börje Peratt som har producerat filmen tisdagen den 27 september på Slottsbiografen i Uppsala. Föreställningen var utsåld och det var t.o.m en hel del människor som dök upp utan biljett i förhoppningen om att få komma in och se filmen i alla fall. Vilket de gjorde!

Dokumentärfilmen är mycket välgjord då vi får följa i kronologisk ordning Dr Erik Enbys liv och motivation till att börja studera till läkare, hans arbete på Sahlgrenska sjukhuset och Karolinska Institutet och Börje Peratts detektivarbete då han nystar i hela förloppet för häxjakten som ledde till att Erik Enby blev av med sin läkarlegitimation: han intervjuar diverse personer, f.d kollegor till Enby och myndighetspersoner varav vissa avböjer att ens prata med honom, patienter som fått hjälp av Enby, medias snedvridning av fakta samt information om Enbys spännande forskning.

Läs vidare på Alternativakademin: Filmvisning – ”Läkaren som vägrade ge upp”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.