Innan bubblan brister…

0
1763

Innan bubblan brister
– En bok om våra myndigheters ovilja att fastställa orsaken till den snabbt vittrande folkhälsan i Sverige och i de andra nordiska länderna sedan hösten 1997. Av Örjan Hallberg (2015)

TEXT Pia Hellertz – juni 2016

Jag hade förmånen att få lyssna på en föreläsning av Örjan Hallberg i Örebro våren 2015 då han berättade om sina rön när det gällde samband mellan utbyggnaden av dels FM-systemet 1955 och ökningen av hudcancer samt dels utbyggnaden av det trådlösa telenätet med mera år 1997 och ökningen av flera olika sjukdomssymtom. I samband med föreläsningen köpte jag den lilla, lättlästa och pedagogiska boken Innan bubblan brister… med den långa men talande undertiteln.

Örjan Hallberg var miljökoordinator på Ericsson. Han hade blivit utnämnd till expert inom området Reliability Engineering (”tillförlitlighetsingenjör”) år 1996. Dessutom hade han utsetts till miljöchef för affärsområdet ”Fasta Nät” och var från år 2002 miljöchef för det nya sammanslagna affärsområdet Systems, ”som gav jobb åt cirka 40 000 personer inom Ericsson för både fasta och mobila nät” (sid. 23). Han var således inte en person som man utan vidare kunde negligera när det gällde vetenskaplig kompetens. Jag skulle nog också beskriva honom som statistiknörd. Men han använde enkla och pedagogiska modeller för att beskriva sina resultat, så till och med en statistisk analfabet som jag förstod vad han pratade om. Det gör han också i boken. Han pratade och skriver om de starka samband han sett mellan den strålning som omger oss varje dag och de krämpor och sjukdomar vi allt oftare drabbas av.

Resten av artikeln på min Boksida
Direktlänk till artikeln

Pia Hellertz

Previous articleRapport från: Biovisning i Göteborg
Next articleDen heliga källan III
Pia Hellertz
Pia Hellertz (fil.dr., socionom) har undervisat på Örebro universitet i nästan 25 år och gick formellt i pension år 2008, men fortsatte handleda och leda seminarier ytterligare några år. År 1999 publicerade hon doktors-avhandlingen: ”Kvinnors kunskapssyn och lärandestrategier?”. Efter en hypnos- och psykoterapiutbildning ledd av fil.dr. Lars-Eric Uneståhl på 70-talet började hon samarbeta med Lars-Eric bla genom kursen ”Personlig Utveckling genom Mental Träning” (www.slh.nu). År 1978 kom Pia i kontakt med den danske författaren Martinus. Pia var innan övertygad ateist och aktiv kommunist i flera år, men efter kritiska studier har hon accepterat Martinus kosmologi som sitt grundläggande paradigm för förståelsen av världen i det här livet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.