Växternas Hemliga Liv

0
395

99442

Av Peter Tompkins och Christopher Bird (1976)

Pia Hellertz – juni 2016

På 80-talet brukade jag fasta ett par gånger per år för att ”rena kroppen”, bland annat mellan annandag jul och nyår. Jag fick för mig att jag ville starta det nya året med en ”ren kropp”. Under en av dessa mellandagsfastor läste jag två böcker som kom att betyda mycket för mig. De gav mig hopp och framtidstro. Jag insåg att kunskapen och teknikerna finns för att även rena planeten Jorden.

En av böckerna var Peter Tompkins och Christopher Birds fantastiska bok Växternas Hemliga Liv. Den andra var Olof Alexanderssons bok Det levande vattnet – en bok om österrikaren Viktor Schauberger (1981).

Jag bestämde mig för att läsa om böckerna nu eftersom jag under några veckor blev mycket sjuk och behövde hoppfull, ljus litteratur att stärka mig med. På cirka 40 år har jag ju också hunnit samla på mig kunskaper och erfarenheter som gett en djupare förståelse inför omläsningen.

Växter är levande, upplevande väsen
Det kan låta som en självklarhet att växter är levande, men det handlar om en djupare insikt. Växter verkar reagera på stimuli, de verkar förstå tankar och intentioner, de verkar kunna urskilja ljud som det mänskliga örat inte hör, de verkar uppskatta respektive ta avstånd från olika typer av musik, de verkar kunna bli rädda…

Pia Hellertz

Resten av artikeln på Pias boksida

Föregående artikelAtt rädda ett liv
Nästa artikelRapport från: Biovisning i Göteborg
Pia Hellertz (fil.dr., socionom) har undervisat på Örebro universitet i nästan 25 år och gick formellt i pension år 2008, men fortsatte handleda och leda seminarier ytterligare några år. År 1999 publicerade hon doktors-avhandlingen: ”Kvinnors kunskapssyn och lärandestrategier?”. Efter en hypnos- och psykoterapiutbildning ledd av fil.dr. Lars-Eric Uneståhl på 70-talet började hon samarbeta med Lars-Eric bla genom kursen ”Personlig Utveckling genom Mental Träning” (www.slh.nu). År 1978 kom Pia i kontakt med den danske författaren Martinus. Pia var innan övertygad ateist och aktiv kommunist i flera år, men efter kritiska studier har hon accepterat Martinus kosmologi som sitt grundläggande paradigm för förståelsen av världen i det här livet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.