11 september och andra terrordåd genom historien

0
1786

Gunnar Wall 11 sept

Pia har läst Gunnar Walls bok 11 september och andra terrordåd genom historien.

TEXT Pia Hellertz

Om du blir nyfiken på mer än nedanstående inledning finns min artikel som bilaga samt som vanligt på min Boksida.
Samtidigt passar jag på och gör lite reklam för min nya bok ”Att leka Gud – Om klimatdebatten, geoengineering och en ny världsordning”.

Gunnar%20Wall[2]

Gunnar Walls bok om 11 september 2001 imponerar. Under hela läsningen frågar jag mig ”Hur kan han veta allt detta?” Detaljrikedomen i hans berättelser är otrolig. Men den är ändå inte tråkig, vilket den skulle kunna bli med alla dessa detaljer … men tvärtom. Den är enormt spännande.
Första delen av boken är en inträngande och mycket detaljerad berättelse om vad som hände den där dagen i New York, när två flygplan kraschade in i symbolen för USA:s makt och finansiella välstånd, tvillingtornen vid World Trade Center. Författaren har 372 fotnoter på de sista 20 av de 253 sidorna som boken omfattar. Det är bara att konstatera att Gunnar Wall har läst och läst mycket. Allt från de officiella rapporterna, 9/11-kommissionens rapporter till tidskriftsartiklar och böcker. Han har också lyssnat på radioprogram och sett mängder av TV-program och dokumentärer.
Men det är en sak att läsa och lyssna. En annan sak är att sen få ihop alla pusselbitar, alla fakta och berättelser, till en sammanhängande och trovärdig berättelse. Och det är exakt det som Gunnar Wall har lyckats med. Den är faktiskt så sammanhängande att boken inte har någon kapitelindelning och inte heller några underrubriker. Ända fram till sidan 217 är boken skriven i ett enda svep. Jag har aldrig sett något liknande. Och dessa sidor handlar om 9/11 utifrån olika perspektiv. Det är parallella berättelser som vävts samman till en enda stor väv. I ena stunden handlar det om flygplanskaparna, deras liv och leverne, deras planering och träning. I nästa stund handlar det om militärens träning. För att i nästa stund handla om vad president Bush och hans stab gjorde under de aktuella timmarna och vad de kunde tänkas tänka och veta.

************
Pia Hellertz
Fil.dr. Socionom
Psykoterapeut, Mental tränare
Strombergsgatan 4
702 83 ÖREBRO
www.piahellertz.com
019-31 46 77, 070-313 46 77

9789197643658_200_att-leka-gud-om-klimatdebatten-geoengineering-och-en-ny-varldsordning_haftadAtt leka Gud – Om klimatdebatten, geoengineering och en ny världsordning”.

Previous articleFöredrag om NDU 7 oktober
Next articleAtt leka Gud ! …
Pia Hellertz
Pia Hellertz (fil.dr., socionom) har undervisat på Örebro universitet i nästan 25 år och gick formellt i pension år 2008, men fortsatte handleda och leda seminarier ytterligare några år. År 1999 publicerade hon doktors-avhandlingen: ”Kvinnors kunskapssyn och lärandestrategier?”. Efter en hypnos- och psykoterapiutbildning ledd av fil.dr. Lars-Eric Uneståhl på 70-talet började hon samarbeta med Lars-Eric bla genom kursen ”Personlig Utveckling genom Mental Träning” (www.slh.nu). År 1978 kom Pia i kontakt med den danske författaren Martinus. Pia var innan övertygad ateist och aktiv kommunist i flera år, men efter kritiska studier har hon accepterat Martinus kosmologi som sitt grundläggande paradigm för förståelsen av världen i det här livet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.