Monetärdemokrati – En ny human världsordning

0
1224

monetar_hk

Jag har läst en viktig bok… Jag hoppas du också väljer att läsa den…!

Varma sommarhälsningar
Pia

Monetärdemokrati – En ny human världsordning
av Anders Silverfall (2015)

Föreställ dig en värld med obegränsade monetära resurser! Att vi har hur mycket pengar som helst och så mycket som behövs. Föreställ dig att regeringens egen statliga riksbank kan skapa alla de pengar samhället behöver till allt, utan begränsningar, till en skola med all personal som behövs, till en omsorg om gamla och sjuka med all personal som behövs, till en barnomsorg med all personal som behövs – och med genomgående välutbildad och kompetent personal. Föreställ dig en värld utan skulder, utan lån och räntor. Föreställ dig att ditt huslån kan strykas omgående med ett penndrag. Föreställ dig en värld utan giriga ”banksters” som försöker lura till sig så mycket pengar som möjligt.

Anders Silverfall skrivit en bok där han på ett mycket konkret, pedagogiskt och lättförståeligt sätt visar hur man kan införa detta ekonomiska system inom ramarna för den politiska struktur vi redan byggt upp. Boken heter Monetärdemokrati – En ny human världsordning. Det enda som krävs för att införa Monetärdemokrati är att vi börjar betrakta pengar som ett naturligt bytesmedel och att det ekonomiska systemet bygger på en gåvokultur istället för på principen lån mot ränta och en affärsverksamhet som bygger på en vinstkultur. Anders Silverfalls bok innebär en synvända och ett radikalt möjligt och till och med nödvändigt perspektivskifte och är ett utmärkt underlag för studiecirklar och diskussionsgrupper.

********** Klicka på bilden nedan för att förstora

mondem-logo-stor10

Jag har skrivit en liten artikel på min Boksida, LÄNK

Som jag skriver i artikeln är Anders bok en suverän studiebok för studiecirklar och diskussionsgrupper. Sen kan man fördjupa sig med Per Lundgrens bok Kapitalismen avslöjad – Den gigantiska bankbluffen – ett enastående politiskt och ekonomiskt bedrägeri, LÄNK
När finanssystemet kraschar behöver man veta vad man vill ha istället, vad som är möjligt att göra, för att vi ska få ett humanare samhälle.
Se gärna dokumentären DOX: The Forecaster om Martin Armstrongs förutsägelser om finanskrasch i september-oktober i år, på SVT Play, (fram till mitten av sept 2015)
Länk till trailer på YouTube,

Pia Hellertz

Previous articleMänniskans existens och fredens möjlighet
Next articleMina erfarenheter av de amerikanska och ryska folken
Pia Hellertz
Pia Hellertz (fil.dr., socionom) har undervisat på Örebro universitet i nästan 25 år och gick formellt i pension år 2008, men fortsatte handleda och leda seminarier ytterligare några år. År 1999 publicerade hon doktors-avhandlingen: ”Kvinnors kunskapssyn och lärandestrategier?”. Efter en hypnos- och psykoterapiutbildning ledd av fil.dr. Lars-Eric Uneståhl på 70-talet började hon samarbeta med Lars-Eric bla genom kursen ”Personlig Utveckling genom Mental Träning” (www.slh.nu). År 1978 kom Pia i kontakt med den danske författaren Martinus. Pia var innan övertygad ateist och aktiv kommunist i flera år, men efter kritiska studier har hon accepterat Martinus kosmologi som sitt grundläggande paradigm för förståelsen av världen i det här livet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.