Humanism & Kunskaps Jullunch 2014

2
862
Jullunchdeltagare HK 2014
Jullunchdeltagare HK 2014

Humanism & Kunskap samlade till jullunch med god buffé, samtal, sång och tal. Jo det blev som oftast mycket trevligt och med samtalsteman som ger värde åt konversationen.

Naturligtvis kunde vi inte undvika den politiska situationen. Även här kom vi in på humanismens grundteser. Hur kan man förvänta sig en god demokrati om man vägrar prata med varandra? Nåväl det blev också samtal om nya forskningsresultat och om hälsa, om skådespel och röstvård. Rita Schwarz berättade om en metod som hon använder för att kommunicera med människor vars förmåga kan ha begränsats av demens eller annan åldersförändring i hjärnan.

rita schwarz-vado handlar bl.a om: personcentrerad omsorg, demens, bemötande, bekräftelse, kommunikation (verbal och icke verbalt) psykisk hälsa och äldre, validation/Feil, minnesarbete/reminiscens, dialogpedagogik.

Ämnen saknas aldrig i denna grupp. Vi diskuterade också Lisbet Gemzells ljudproduktion “Långt borta och nära”, en ljudteater med musik och sång som har skolan och de yngre åldrarna som målgrupp. Kreativiteten och uttrycken i denna grupp är i sanning skiftande.

Kersti Wistrands omfattande artikelproduktion för HK har rönt stor uppskattning med en fascinerande blandning av perspektiv på medvetandet. Här ser vi också fram emot att fler kan lämna sina bidrag till artiklar.

Det blev lite prat om journalistikens alltmer bortträngda roll och hur viktigt det då är med ideella lokala tidningar och sådana entusiaster som Torbjörn Sassersson och Newsvoice. En nättidning som nu snittar 90 000 läsare i månaden.

Kersti Wistrand valde att också hedra närvarande Börje Peratt och Torbjörn Sassersson för att ha startat HK som den 11 december firar treårs-jubileum.

Jullunchdeltagarna fick varsin bok av nytryckta Fru Josefin-kammarspel för teatern som julklapp (Bokus).

Några medlemmar valde sedan att också gå på teater. “Den farliga vänskapen” på Teaterverket i Vasastan. Två skådespelare från ensemblen var också med på jullunchen vilket var mycket trevligt. Pjäsen är väl värd ett besök.

Humanism & Kunskap önskar alla en fin sista månad på året.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.