Är James Randis utmaning en bluff

2
813
James Randis utmaning visar sig vara en bluff en HOAX
James Randis utmaning visar sig vara en bluff en HOAX

James Randi är en trollkarl som gjort sig känd genom en utmaning där han påstår sig ge 1 miljon dollar till den som klarar av att prestera något paranormalt fenomen som inte naturvetenskapen kan förklara.

James Randis utmaning en gigantisk bluff

Jag har i en artikel skrivit James Randi – avslöjad. Nyligen blev jag också tipsad om hur en rättstvistadvokat vid namn Victor J Zammit utfört ett korsförhör med James Randi. Ja förhöret är fiktion men baserat på James Randis uttalanden i olika sammanhang.

Eftersom förhöret är ganska långt har det delats upp i två delar. Som Zammit säger att ett verkligt förhör av Randi skulle ta flera dagar för att gå genom alla anklagelsepunkter.

Läs mer:

James Randi i korsförhör del 1

För att förstå något av Randis arrogans citerar jag honom:

Det är en distinkt skillnad mellan ett öppet sinne och att ha ett hål i huvudet från vilket din hjärna läcker ut.

Ja detta citat av James Randi kan i och med artiklar som avslöjar honom vändas mot honom själv.
Varför är det då angeläget att berätta om en bluffmakare och bedragare. Jo han är en av antihumanisternas och nyateisternas förebilder. När det nu visar sig att denna förebild krackelerar kanske följarna börjar inse att de skulle kunna lämna den pseudoskeptiska sekten och söka ny kunskap andra vägar.

Börje Peratt

2 COMMENTS

  1. Ingen “bluff” är avslöjad. Randi är aktad och erkänd bland forskare och vetenskapsmän. Att någon skulle kunna “trolla” på riktigt är däremot en bluff!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.