Ambivalens

1
1045

Börje Peratt ©
Börje Peratt ©

Nej detta handlar inom att behålla eller ta bort sommarskägget.
Det handlar om att allt inte går att ändra på med kärlek eller målbilder. Ren skit måste man faktisk ibland rent av förhindra och ta bort.

Detta är ett intro till artikeln Å ena sidan och å den andra

Jo jag har fått ta emot en del skällsord efter att jag lyft fram och beskrivit näthat, dess utövare och särskilt det organiserade genom främst två föreningar som jag bedömer ge sig ut för något de inte är.

Lättast vore ju att strunta i dem och låtsas som att det regnar. Hoppas att det går över. Men tyvärr så funkar inte jag. Och det är ett beslut jag tog i mycket unga år. Upphovet var insikten om att Hitler kunnat växa fram med sin människofientliga ideologi under flera år utan att någon tog honom eller hans nazism på allvar.
Jag ställde mig frågan hur kunde dom? Hur kunde man bara låta det ske? Jag kom fram till att väldigt många måste ha anat men inte velat anstränga sig, haft engagemang att säga emot eller vågat konfrontera dem. Jovisst det fanns en risk men om man inte tog den skulle det ju kunna bli värre. Och det blev värre. Mycket värre.

Läs hela artikeln här: Å ena sidan och å den andra

Börje Peratt

1 COMMENT

 1. Jag är ambivalent över hur jag ska bemöta människor som hymlar med sin egen konflikträdsla och tror att kärleksbombning får slut på krig, våld och kränkningar.

  Jag gillar inte att kriga verbalt. Jag skulle mycket hellre vilja ägna mig åt film, teater, musik, forskning och författarskap.

  Jag uppskattar däremot tydlighet och jag är tydlig själv. När det gäller de hemskheter som begås av vissa antihumanistiska element så är det helt enkelt livsnödvändigt att exponera dem. Vi får inte stå en dag och säga:

  “Varför gjorde jag inget?”

  Jag har ingen tveksamhet alls kring att tydliggöra de personer som orsakat den situation vi idag har i Sverige. Anser också det angeläget. Det är ett sätt att stimulera dem till självinsikt och att så ett frö till förändring. Även om en pseudoskeptisk hjärna förnekar så vill själen utvecklas.
  /Börje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.