En artikel om: ”Den omänskliga asylindustrin”

0
1323
Utdömda hus blir flyktinganläggning
Utdömda hus blir flyktinganläggning
Utdömda hus blir flyktinganläggning
Utdömda hus blir flyktinganläggning

När vi nu läser om hur flyktingar hamnar i anläggningar som är värre än de man flydde från kan det vara angeläget att diskutera ”den goda viljan”.

Är flyktingpolitiken i Sverige inhuman? Vill vi mer än vi klarar? Eller är det så att vi har ett önsketänkande som inte svarar mot vad vi verkligen är beredda att göra?

När nu Sverige valt att ta emot allt fler flyktingar ser vi att denna generositet i värderingar hos folket inte svarar mot verkligheten. Alldeles oavsett den möjligen 13 procent som vill begränsa flyktingmottagandet av kanske andra skäl tycks det saknas en praktisk förmåga att erbjuda humanitära lösningar. Migrationsverket tvingas in i en roll som i praktiken blir att bereda vägen för skrupulösa entreprenörer som berikar sig på asylboende.

Problemet är möjligen också att det inte finns tillräckligt med myndighetspersonal, värdiga anläggningar och kommuner som anser sig ha resurser för att ta sig an alla dessa människor. Konsekvenserna blir att Migrationsverket tar de entreprenörer som ger mest för pengarna. Och vi får entreprenörer som erbjuder usla boendeförutsättningar.

Läs mer: Den omänskliga asylindustrin

Börje Peratt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.