Diktaturens fall – Kapitalismen avslöjad del 3

0
857

Pia tipsar här om boken Kapitalismen avslöjad som handlar om den globala ekonomin. Hennes inlägg och rekommendationer står hon för personligen och de är inte HK´s officiella ståndpunkt. Däremot kan de vara av intresse att diskutera konsekvenser av dagens ekonomiska system och om det finns möjligheter att förändra dem. /Admin2

TEXT Pia Hellertz

Nu har Anders Silverfall skrivit sin tredje analys av Per Lundgrens bok “Kapitalismen avslöjad”. Det är en fantastisk, briljant, analys han gör. Pers bok är ju på drygt 1000 sidor med massor med intressant och detaljerad information. Anders har utkristalliserat guldkornen på ett suveränt skickligt sätt. Om du inte läst de två första delarna, Det djupaste bedrägeriet och Sedelpressen finns det länkar till dem i början av texten.

Per Lundgrens bok finns för gratis läsning på hans hemsida: Nya ekonomiska system. Dessutom finns en Facebook för diskussion.

Diktaturens fall

Vi har i de två föregående inläggen i denna serie, 1. Det djupaste bedrägeriet och 2. Sedelpressen , sett hur den dolda ekonomiska diktaturen skapades för över tusen år sedan och växte till den globala cancersvulst som plågar mänskligheten idag, år 2014.

Denna cancersvulst är en härva av finansiella instrument och institutioner. Men även om det ser komplicerat ut vid en första anblick går det att reducera till ett fåtal enkla principer som allt bygger på. De tre djupaste bärande principerna är:

  1. Vem skall ha kontroll över de penningtillverkande maskinerna?
  2. Vem skall äga pengarna som skapas ur tomma intet genom dessa maskiner?
  3. Enligt vilka regler skall pengarna, som skapas ur tomma intet, föras ut i civilisationen?

Vi såg i del 2 att svaren på dessa tre frågor i dagens civilisation lyder:

  1. Idag har banker och finansinstitut kontrollen över de penningtillverkande maskinerna.
  2. Idag påstår sig banker och finansinstitut äga de pengar som de tillverkar.
  3. Idag är regeln för hur de tillverkade pengarna förs ut i civilisationen: Lån mot ränta.

Och vi såg i vilken riktning civilisationen har utvecklat sig med dessa tre svar: Dold ekonomisk diktatur.

Resterande text finns på vi-lever-i-en-dold-ekonomisk-diktatur

Pia Hellertz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.