Evidens – Einstein hade en föreställning om en högre intelligens bakom naturlagarna

0
800

einstein-quotes

ANALYS. Ofta citeras Einstein i olika sammanhang, men vissa av dessa citat förkastas som påhitt av skeptiker för att de ger en bild av en Einstein som något mycket mer än bara en matematiker och fysiker. Ett exempel på ett sådant citat handlar om att Einstein beskriver hur en högre kraft tycks verka bakom universums lagar.

Text: Torbjörn Sassersson

Ett av dessa citat:

“Everyone who is seriously interested in the pursuit of science becomes convinced that a spirit is manifest in the laws of the universe – a spirit vastly superior to man, and one in the face of which our modest powers must seem humble.”

På nätet fann jag en blogg “Quote Investigator” skriven av en viss dr Garson O’Toole som specialiserat sig på att följa upp olika typer av påstådda citat med syftet att försöka ta reda på sanningen bakom dem. Einsteins citat ovan fanns med i inlägget: “Some Spirit is Manifest in the Laws of the Universe, One that is Vastly Superior to that of Man”, men problemet med försöket att utreda det fastnar i en osäkerhet om texten översatts korrekt, om alla nyanser finns med i texten och om man förstått sammanhanget.

Läs mer om fyndet på i “Albert Einstein Archives” i Jerusalem

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.