25 maj, 2019

Sören Brynielsson invald som hedersmedlem

Utsnitt tavla av Sören Brynielsson

Utsnitt tavla av Sören Brynielsson

“För ett unikt konstnärskap som förmedlar livsglädje och djup andlig visdom även i en flygande ko”

Idag valde Humanism & Kunskap in konstären Sören Brynielsson som hedersmedlem. Motiveringen under tavlan kanske talar för sig själv. Så här säger Sören.

När jag växte upp på Öland kunde jag namnet på varenda ko, berättar han och menar att han nu har sitt eget kosläpp, fast i en annan form.

Sören Brynielsson gratuleras av HK-medlemmarna Ritva och Kersti

Sören Brynielsson gratuleras av HKmedlemmarna Ritva och Kersti

Sören Brynielsson målar, skulpterar och tillverkar konst av drivved han finner längs strandkanten när han promenerar utmed Vättern.

Tavla av Sören Brynielsson

Tavla av Sören Brynielsson

Som barn var han utstött och kände frustration över att han inte fick de svar han sökte bland vuxna. Han fann styrka i naturen och många av hans målningar visar starka kopplingar till naturen.

Sören kom till Omberg för snart 20 år sedan. Han hade tidigare målat en tavla med ett rött hus på och bestämt sig för att han en dag skulle hitta just det huset och bosätta sig där.

Sören utanför sin stuga och ateljé vid Ombergs fot

Sören utanför sin stuga och ateljé vid Ombergs fot

Det var med mycket glädje vi återsåg Sören denna dag och fick äran att välja in honom som hedersmedlem i vår förening. Till kommande sommar planerar Sören att göra en resa till Findhorn i norra Skottland. En gruppresa som kommer att erbjudas också medlemmar i Humanism och Kunskap.

Sören Brynielsson får sitt hedersmedlemsbevis av ordförande Börje Peratt

Sören Brynielsson får sitt hedersmedlemsbevis av ordförande Börje Peratt

Spread the love
About Börje Peratt

Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare, beteendevetare och forskar - "Om medvetandets uppkomst".

Trackbacks

  1. […] Omberg, där de hämtar sin inspiration för sitt konstnärskap (1). I en tidigare artikel har Sören Brynielsson, hedersmedlem i Humanism och Kunskap och hans konst […]

  2. […] och även utflykter och besök på platser som man äger kunskap om. Omberg och besök hos vår hedersmedlem konstnären Sören Brynielsson står högt på önskelistan. I Medevi erbjuds olika slags underhållning, brunnsmusik i parken och […]

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.