Humanismens återhämtning

1
1692

Face-India-International-Humanism-Recovery-Festival-2011-logo2

Humanism Recovery Movement

Humanismens Återhämtnings Rörelse startade 2009 i Indien som ett projekt från Face India. Syftet är att komma till insikt om materialismens degenerering och upprätta humanismens grundvärden.

Nedan en fri översättning av Face Indias presentation med kommentarer

– I den materialiserade världens kapplöpning förlorar vi våra moraliska och mänskliga värderingar. Att vara människa med empati och öppenhet för vår omgivning är en mycket viktig aspekt av livet.

Humanism Recovery Movement är en intellektuell, akademisk och kulturell rörelse baserad på återhämtning av det indiska samtida och att förbereda skapande av det framtida samhället. Syftet är att rena (från det omedmänskliga) och att ge Indiens framtid mer ljus med mänskliga värden.
face india logo
HRM ´s mission utgår från FACE INDIEN (Stiftelsen för Konst, Kultur & Utbildning) och startade i Indien 2009 där den fortsatte att ha ”en blomstrande inverkan inte bara på det indiska samhället, utan i hela Asien och världen.”

Humanism Recovery Movement porträtterar sig själva som en rullande sten mot målet att återvinna humanismens ursprungliga medmänskliga värden.

– ”Nu för tiden upplever vi den blinda materialismens rusning baserat på ägande och glömmer våra egna rötter, värderingar, traditioner och kultur. Vi förringar humanitet och respekt för våra medmänniskor, vår natur och moder jord.”

Den grundläggande frågan

”Så vad? Vi blev ju i alla fall lyckliga? ”

Frågan är ironisk och om någon inte förstod den så menar man således att människan inte blev lycklig av enbart materialistiska framsteg.

I materialiseringens kapplöpning förlorar vi vår moral och mänskliga värderingar och förvandlar varandras liv till ett helvete.

Den materiella degenereringen handlar inte om en stad, stat eller land. Detta är en attityd vi har runt om i världen.

Plan för återhämtningen av humanismen

Ett urval av olika konst, kultur och utbildningsverksamheter blir verktygen för att återvinna humanism. HRM börjar med intellektuella aktiviteter i olika skolor, högskolor, institut, organisationer och på individuell nivå där människor deltar med sina handlingar och idéer. Återhämtningen innehåller workshops, seminarier, demonstrationer, utställningar, pratshower, uppträdanden och andra aktiviteter.

Rörelsen vill på många olika sätt föra fram och medvetandegöra humanismens värderingar och ge Indien en hälsosam och delaktig ungdom.

Vi kan känna igen det som Face India tar upp

HK kan fånga upp och inspireras av dessa tankegångar för motsvarande aktiviteter i Sverige. Under Akademin, i länkraden högst upp, finner du verksamhet, seminarier och projekt.

När det rör kultur och konst finns oändligt många möjligheter. Vi försöker här ge exempel och förslag på olika aktiviteter och böcker. Pia Hellertz lästips är en återkommande sådan. Författaraftnar är ett exempel som vi gärna vill utveckla.

Åter till lägerelden och storytelling.

På vårt forum har vi öppnat en tråd för att diskutera om detta skulle kunna utvecklas som ett större projekt i Sverige och som ett internationellt projekt.
Bollen är hos var och en av oss.
/BP

1 COMMENT

  1. Ett poblem som inte diskuteras tillräckligt är att odlandet av värden och uttryck för livshållningar som är människotillvända liggr i de individuella valen av aktiviteter, och ju fler vi blir som ägnar oss åt kommuniktation på fältet desto mer bidrar vi till det bedövande brus som gör människor otillgängliiga Genomträngligheten behöver ökas!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.