UNIKT BESÖK AV ”GRANDMOTHERS” I SVERIGE

0
156

Auroras Ring HK
TEXT: Kersti Wistrand
FOTO: Aurora Borealis Erika Larsen

I juli får vi i Sverige ett mycket unikt besök av ”Det internationella Rådet bestående av Grandmothers från tretton olika ursprungsbefolkningar” (The International Council of 13 Indigenous Grandmothers).

Det är en fantastisk grupp äldre kvinnor från olika ursprungsfolk och kulturer i världen. Gemensamt för dem är att de äger en vishet som givits dem dels som arv från tidigare generationers kvinnor dels genom nutida visioner.

De ser som sin uppgift är att resa runt i världen för att ”värna om livet på jorden för de kommande sju generationerna och vägleda mänskligheten i omställningen till ett genuint hållbart samhälle”.

“Vi representerar en global allians av bön, utbildning och läkning för vår Moder Jord, alla hennes levnadsformer, alla hennes barn, och för de kommande sju generationerna. Vi är djupt bekymrade av den aldrig tidigare skådade förstörelsen av vår Moder Jord och förstörelsen av ursprungsfolkets sätt att leva. Vi tror på att läran från våra förfäder kommer att vara ljuset som vägleder oss genom en osäker framtid. För att ytterligare stärka vår vision arbetar vi med projekt som skyddar våra olika kulturer, marker, mediciner, språk, böneceremonier och projekt som undervisar och vårdar våra barn.”

Söndagen den 7 juli välkomnas Grandmothers i Katarina kyrka (Stockholm) mellan klockan 18.00 – 21.00.

Tre stycken Grandmothers landar i Sverige innan det Öppna Rådet. Grandmother Mona Polacca från Hopi-, Havasupai- och Tewafolken i Arizona, och Grandmother Maria Alicia Campos-Freire besöker Almedalen och Kneippbyn på Gotland och Flordemayo, från Mayafolket i Centralamerikas högland,  reser till Lappland, på inbjudan av den samiska kulturarbetaren Laila Spik.

Arrangör av Grandmothers Sverigebesök är den ideella föreningen Auroras Ring.

Jag har träffat någon enstaka medlem i gruppen vid EUROTAS internationella transpersonella konferenser, men aldrig någonsin hela gruppen och rekommenderar därför varmt detta unika event. (Kersti Wistrand)

Läs mer om programmet på hemsidan Auroras ring

Den 11 -14 juli är gruppen åter igen i Stockholm, där de talar och leder ceremonier för Moder Jord.
Vill man delta är adressen Clarion Hotel, Ringvägen 98 (nära Skanstull) i Stockholm, tid: 9.00 – 18.00.
Eventet avslutas den 16 juli kl. 10.00 med en vattenceremoni på gården i Stockholms stadshus.
Priset för en dag är 500 kr, för alla dagarna 1750 kr.

Eget program för barn och ungdomar, pris 0 kr.
Biljetter på ticnet.se

 

Föregående artikelUnderbar säsongavslutning
Nästa artikelNelson Mandela humanismens förkämpe
Kersti Wistrand är psykolog och adjunkt i bl a religion och historia med studier i shamanism och medvetandeforskning. Hennes specialitet är förändrade medvetandetillstånd i samband med nära döden samt förlossning. Hon är tillsammans med dr Jan Pilotti redaktör och medförfattare till boken ”Medvetandet och döden” (1982). Se Libris. Boken innebar att Wistrand tillhörde kretsen av ”offentliga personer” under 80-talet. Wistrands forskning har fått stor uppmärksamhet i bland annat Ryssland.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.