23 maj, 2019

Robert Hahn: “Humanism och Kunskap” är ett ideologiskt alternativ

Robert Hahn, Marie-Louise HahnDet går en tydlig ideologisk skiljelinje mellan föreningen Humanism & Kunskap och den svenska skeptikerrörelsen, skriver Robert Hahn i sin blogg. Oenigheten gäller vad begreppen humanism och vetenskap egentligen stå för. 

“Föreningen Humanism & Kunskap (H&K) grundades för ett halvt år sedan som en motvikt mot den internationella skeptikerrörelsen, som i Sverige manifesteras i föreningarna Humanisterna och Vetenskap och folkbildning (VoF). Man menar att Humanisterna ”kapat” begreppet humanism, som egentligen representerar helt andra värderingar än den strikt anti-religiösa mission som Humanisterna bedriver.”

Läs mer på Robert Hahns blogg

Foto på makarna Hahn

Spread the love
About Torbjörn Sassersson

Torbjörn Sassersson är en av grundarna bakom föreningen Humanism & Kunskap. Han är även redaktör för och debattör på den fria nättidningen NewsVoice och kunskapsbiblioteket Vetapedia.se som långsamt byggs upp. Torbjörn Sassersson har en fil kand från Stockholms Universitet inom naturvetenskap och miljövård. Han arbetar med IT och PR på webben genom sitt enmansbolag.

Comments

  1. Jag har länge varit trött på alla ismer och ideologier, som har så kort väg till att bli sekter, som bidrar till att fragmentera det som hör samman, därför föll jag redan tidigt 80-tal för G.H. von Wrights alternativ “Humanismen som livshållning” Inledningsessän i en samling med samma titel utgiven 1980. Titelessän är ett omtryck av ett högtidstal han höll efter krigsslutet i Helsingfors 1946, ochstår si märkligt väl än idag!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.