Robert Hahn: ”Humanism och Kunskap” är ett ideologiskt alternativ

1
1336
Robert Hahn

Robert Hahn, Marie-Louise HahnDet går en tydlig ideologisk skiljelinje mellan föreningen Humanism & Kunskap och den svenska skeptikerrörelsen, skriver Robert Hahn i sin blogg. Oenigheten gäller vad begreppen humanism och vetenskap egentligen stå för. 

”Föreningen Humanism & Kunskap (H&K) grundades för ett halvt år sedan som en motvikt mot den internationella skeptikerrörelsen, som i Sverige manifesteras i föreningarna Humanisterna och Vetenskap och folkbildning (VoF). Man menar att Humanisterna ”kapat” begreppet humanism, som egentligen representerar helt andra värderingar än den strikt anti-religiösa mission som Humanisterna bedriver.”

Läs mer på Robert Hahns blogg

Foto på makarna Hahn

1 COMMENT

  1. Jag har länge varit trött på alla ismer och ideologier, som har så kort väg till att bli sekter, som bidrar till att fragmentera det som hör samman, därför föll jag redan tidigt 80-tal för G.H. von Wrights alternativ ”Humanismen som livshållning” Inledningsessän i en samling med samma titel utgiven 1980. Titelessän är ett omtryck av ett högtidstal han höll efter krigsslutet i Helsingfors 1946, ochstår si märkligt väl än idag!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.