26 maj, 2019

Frans de Waal: Apor har naturlig rättspatos, medkänsla och moral

Frans de Waal är en nederländsk psykolog, primatolog och etolog. De Waal forskar på människans moraliska beteenden vilka han jämför med andra primater. Han menar att alla primater har rättspatos, moral och kan känna empati.

Frans de WaalI denna video visar han övertygande vetenskapliga experiment som uppmärksammar oss på att dessa mänskliga egenskaper finns hos djur.

År 2007 blev Frans de Waal vald av tidningen “Time” som en av världens mest inflytelserika personer och 2011 fick han utmärkelsen av “Discover” som en av de största tänkarna inom vetenskapen. Hans böcker är mycket populära och har översatts till 15 språk och hans forskning har gjort honom till en av världens mest kända primatologer. Hans senaste böcker heter “Our Inner Ape” och “The Age of Empathy”.

Frans de Waal är invald till: “the National Academy of Sciences”, “the American Academy of Arts and Sciences” och “the Royal Dutch Academy of Sciences”. Han har för närvarande C.H. Chandler-professuren i primaters beteende vid Emory Universitys institution för psykologi.

Foto: Modern Psykologi, en intelligent tidning för dig som tänker

Källor: TED.com och Wikipedia

Spread the love
About Torbjörn Sassersson

Torbjörn Sassersson är en av grundarna bakom föreningen Humanism & Kunskap. Han är även redaktör för och debattör på den fria nättidningen NewsVoice och kunskapsbiblioteket Vetapedia.se som långsamt byggs upp. Torbjörn Sassersson har en fil kand från Stockholms Universitet inom naturvetenskap och miljövård. Han arbetar med IT och PR på webben genom sitt enmansbolag.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.