23 maj, 2019

Chomsky om humanism, vetenskap och religion

Noam Chomsky menar att vi förmodligen kommer att lära oss mer om humanism genom litteraturen än genom vetenskap eller naturalism. Han anser samtidigt att supernaturalism inte är hans väg, men respekterar betydelsen som den inriktningen har får många. Noam Chomsky fortsätter och resonerar kring religion och statssanktionerad rädsla.

Intervju del 1-3

Spread the love
About Torbjörn Sassersson

Torbjörn Sassersson är en av grundarna bakom föreningen Humanism & Kunskap. Han är även redaktör för och debattör på den fria nättidningen NewsVoice och kunskapsbiblioteket Vetapedia.se som långsamt byggs upp. Torbjörn Sassersson har en fil kand från Stockholms Universitet inom naturvetenskap och miljövård. Han arbetar med IT och PR på webben genom sitt enmansbolag.

Comments

  1. Väldigt intressant Sara!
    Jag kan inte heller förstå kritikerna. De talar mot alla mänskliga begrepp av hur man skall bete sig om man skall vara humanist. De uttalar sig om det de inte förstår och tycker därför det är villoläror och därför skall alla andra rätta sig efter vad de tycker.

  2. Ja, ett klockrent bevis för att ateismen överskuggar humanismen som idé. Detta har varit mitt personliga problem med “humanisterna”. Vi som bekänner och upplever en andlig dimension gläder oss åt den humanistiska humanismen!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.