Chomsky om humanism, vetenskap och religion

3
1368

Noam Chomsky menar att vi förmodligen kommer att lära oss mer om humanism genom litteraturen än genom vetenskap eller naturalism. Han anser samtidigt att supernaturalism inte är hans väg, men respekterar betydelsen som den inriktningen har får många. Noam Chomsky fortsätter och resonerar kring religion och statssanktionerad rädsla.

Intervju del 1-3

3 COMMENTS

  1. Väldigt intressant Sara!
    Jag kan inte heller förstå kritikerna. De talar mot alla mänskliga begrepp av hur man skall bete sig om man skall vara humanist. De uttalar sig om det de inte förstår och tycker därför det är villoläror och därför skall alla andra rätta sig efter vad de tycker.

  2. Ja, ett klockrent bevis för att ateismen överskuggar humanismen som idé. Detta har varit mitt personliga problem med ”humanisterna”. Vi som bekänner och upplever en andlig dimension gläder oss åt den humanistiska humanismen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.