Populär ny metod: Bli kvitt fett hår

0
717
Bli kvitt fett hår. Foto: Arun Sharma. Licens: Unsplash.com
Bli kvitt fett hår. Foto: Arun Sharma. Licens: Unsplash.com

HÄLSA. De flesta tycker om när håret är glansigt, fräscht och luftigt. Ett fett hår som är tungt och livlöst är å andra sidan ingen höjdare. Rent naturligt vänder man sig till schampoflaskan för att bli kvitt fett hår, men det kan i själva verket vara helt fel och istället förvärra problemen. Låter det konstigt?

Allt handlar om kroppens naturliga processer och med några enkla tips kan du snabbt och enkelt få tillbaka ditt vackra och friska hår igen. Vi ska ta och titta närmare på vad du kan göra för att motverka att bli kvitt fett hår, men först och främst lite mer om vad det i själva verket är som gör att håret blir fett. När allt kommer omkring handlar det om naturliga processer och det får du all information om nu.

Varför blir håret fett?

Hela kroppen är täckt av ett tunt fettlager, även hårbotten. Det är naturligt och fungerar som kroppens yttersta skydd mot påverkan utifrån. När man använder vissa schampon tvättas detta lager bort i hårbotten. Kroppen börjar på grund av detta att producera mer talg, som fettlagret består av.

Överproduktionen av talg, som är kroppens försvarsmekanism mot att lagret ska försvinna, gör att håret fortare blir fett. En lösning är balsammetoden som många använder sig av, mer om den alldeles strax.

Börja med att ändra på dina rutiner för att bli kvitt fett hår

Att ditt hår blir fett snabbt, beror alltså på att kroppen överproducerar talg. För att få kroppen att sluta med det behöver du ändra på din tvättrutin. Det är dock fler saker som kan vara bra att tänka på om du vill lösa ditt problem så enkelt och snabbt som möjligt.

Det finns inte ett enda svar, du måste istället ändra på flera saker. Dels hur ofta du tvättar ditt hår och dels om du bör sluta använda schampo. Det finns nämligen andra produkter som också kan få håret rent, utan att tvätta bort kroppens skyddande lager. Att sluta använda schampo är skonsamt för ditt hår och din hårbotten, men om du ändå vill använda schampo är det en god idé att använda godkända produkter, dessa hittar du på Hairlust.

Oavsett om du vill prova på balsammetoden eller ett annat typ av schampo kan det vara bra att titta närmare på innehållet i produkterna. Sulfater är ett ämne som finns i många schampo- och balsamprodukter. Ämnet kan i själva verket vara skadligt för ditt hår. Om du vill ha ett livfullt, friskt och glansigt hår så bör du vara noga med att välja produkter som är skonsamma och beskyddande mot hår och hårbotten.

Extern skribent | Läs mer om hälsa i Humanism och Kunskap

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.