Vad är naturmedicin? Allt fler vänder sig till naturapoteken

0
2212
Naturmedicin och CBD oljor. Foto: Erol Ahmed. Licens: Unsplash.com
Cibdol.se Foto: Erol Ahmed. Licens: Unsplash.com https://unsplash.com/@erol
Naturmedicin och CBD oljor. Foto: Erol Ahmed. Licens: Unsplash.com
Naturmedicin och CBD oljor. Foto: Erol Ahmed. Licens: Unsplash.com

Du har säker redan varit på en hälsokostbutik flera gånger. Kanske har du tagit någon naturmedicin, men om du inte har gjort det kan du här läsa om vad naturmedicin är och vilken nytta den kan göra för dig.

Det finns en hel drös med undersökningar där man visar på att folk faktiskt mår bättre av att inte äta så mycket konventionell medicin. Det får allt fler att vända sig till naturapoteken och ta till naturliga alternativ.

Det finns många olika naturmediciner och de hjälper alla på olika sätt. Det kan behöver inte vara särskilt krångligt för när allt kommer omkring kan det handla om en grönsak, ört eller något annat som kan ha en hälsofrämjande effekt på dig och din hälsa. Det kan exempelvis vara om du har ont i leder eller har svårt att somna. Börjar du känna dig förkyld eller har du ofta ont i huvudet. Med naturmedicin kan du komma av med åkommorna utan att du egentligen behöver ta någon medicin.

Vitlök som naturmedicin

En lök som hör till familjen grönsaker. Det är faktiskt så att vitlök är antiinflammatorisk och kan hämma en började förkylning. Det finns massor med undersökningar som visar på alla de bra effekt som vitlök kan göra för dig. Och det rör sig faktiskt om flera olika delar i kroppen. Såsom magen, huden och inte minst koncentrationen blir bättre med vitlök sägs det. Och om du som många andra tycker att vitlök är gott så kan du med fördel hacka ner en extra klyfta nästa gång du ska använda vitlök i maten.

Olja

CBD olja är en olja som hjälper mot flera olika saker såsom sömnsvårigheter och andra saker. Det är många personer idag som kan ha svårt att somna och det är inte bara själva problemet med att falla i sömn utan också att sova gott en hel natt. En del kan känna att de vaknar och behövde gå på toaletten fast att de inte behöver kissa det kan tyda på ångest eller att man är nervös. Om du känner att du har stora s¨poms problem exempelvis kan du prata med din läkare om detta.

Vatten

En så simpel sak som vatten är faktiskt väldigt hälsofrämjande. Att man ska dricka minst två liter vatten om dagen och speciellt när det är varmt ute, har du kanske hört tidigare. Men drick gärna ännu mer vatten. Att börja dagen det första du gör när du klickar upp ur hänger på morgonen är att dricka ett stor glas kallt vatten kan ge dig energi och är en bra start på dagen.

Extern skribent | Läs mer om hälsa på HK