På nyårsdagen fick jag ett mail som började:

Kära filmskapare, GRATTIS! Vi är mycket glada idag över att meddela att du [filmmanus] har blivit vald till Hollywood Art and Movie Awards 2020. Vilken fantastisk nyhet att få den allra första dagen på året, eller hur?

Det följdes upp med:

Dear Börje,
Congratulations! Hollywood Art and Movie Awards has updated the Judging Status of your submission Land of Wooden Gods (Script) to Selected. [Finalist] Event will take place during the day of January 23rd, at 1404 3rd Street Promenade, Santa Monica, California 90401, United States.
Congrats again, see you in about 20 days in Los Angeles!
Mary
PAMA-HAMA team

Trägudars land om trälars liv på vikingatiden skrevs av den svenske Enköpingsförfattaren Jan Fridegård och publicerades 1940. Åren därpå följde Gryningsfolket (1944) och Offerrök (1949). De bildade Trägudars-landtrilogin också kallad trältrilogin eller Holmetrilogin på grund av centralfiguren trälsmeden Holme.
Jag läste böckerna ofta uppkrupen i lagret på sommarjobbet i en livsmedelsaffär 1964. Ännu inte 15 och hade fått ljuga om min ålder för att få jobbet som bud men det var ett sätt att överleva och jag kunde verkligen identifiera mig med Holme och hans kamp för frihet.

Så tack för den här starten på 2020. Januari innebär förutom finalist i Hollywood Art and Movie Awards även finalist i Filmmakers International Screenwriting Awards. I den festivalen deltar även ett annat livsprojekt ”John Bauer och Bergakungen.” Samtidigt förbereder vi premiären för ”Sista striden” uppföljaren till ”Läkaren som vägrade ge upp” som du kan se på Vimeo.

Med detta önskar jag oss alla
God fortsättning på det nya året 2020.

Börje Peratt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.