Patienten som byggde ett sjukhus, banner med laurel från prisbelöningar vid festivaler /Kulturnätet

Föreningen Kulturnätet/Cultnet och dess systerorganisation Humanism & Kunskap består av människor som vill mycket och ofta jobbar i det tysta. Därför känns det bra med lite uppmärksamhet och erkännande.

TEXT BÖRJE PERATT
Originalartikel: Filmfestivaler prisbelönar våra filmer

Vi hinner sällan med att söka finansiellt stöd för våra projekt då vi vill starta upp snarast möjligt efter en idé eller ett initiativ.

Vi har således gjort våra filmer utan bidrag från Filmbasen, Filminstitutet eller andra Filmstöd men med finansiellt stöd och ideella insatser från produktionsbolagen Manus AV-produktion, Njordfilm och Probus Event. Vi får inte heller glömma alla medverkande som de allra flesta ställt upp mot minimal eller ingen ersättning.

Vi har kunnat täcka en del av våra utgifter via medel genom crowdfunding och genom biljettförsäljning från framgångsrika filmer som “Läkaren som vägrade ge upp.” och vår senaste produktion Patienten som byggde ett sjukhus drog vid premiären in biljettintäkter så det täckte visning och lansering till festivaler.

Länkar till priserna

Dokumentären Patienten som byggde ett sjukhus, (den senaste här). Piloterna till dramafilmerna John Bauer & Bergakungen och vikingaeposet Trägudars land har erhållit varsina prestigefulla filmfestivalpriser.

Länkar till aktuella trailer och piloter
Patienten som byggde ett sjukhus Trailer
John Bauer & Bergakungen Pilot
Land of Woode Gods (Trägudars land) Pilot

– Vi är otroligt glada och stolta över dessa framgångar!

Vi vet vilken betydelse det har att det finns självständiga, oberoende filmare och priserna är kvitton på att kunna lyckas i en värld där talangen ligger i engagemanget och förmågan att i samverkan finna lösningar för produktion. Stort tack till teamet bakom Patienten … och teamet bakom piloterna.

Särskilt tack till Ritva Peratt, Exekutiv Producent.
Jag har lovat Ritva att filmprojekten inte ska kosta oss något privat, ett löfte jag inte kunnat hålla. Men vi har ofta väldigt kul så man får se det som, värt att betala för att jobba. Och visst är det roligt att få filmfestivalpriser.

Börje Peratt

PS. Vi har ännu inte gått ut med Läkaren som vägrade ge upp till filmfestivaler, det är ett ansenligt jobb att få till en fungerande engelsk subtitletext. Men hoppas kunna få till det i år. Samtidigt ska ju Sista striden slutföras och dygnet har inte mer än 24 timmar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.