Uppdatering av dokumentären Sista Striden

1
1206

Uppföljaren till dokumentären om Erik Enby har fått namnet Sista striden och ligger nu på Internet Movie Database (IMDb).

TEXT BÖRJE PERATT
Originalartikel på Sista Striden/Justitiemordet.

IMDb är den äldsta och största filmdatabasen på Internet. Dess tyngdpunkt ligger på engelskspråkiga filmer, men innehåller även information om icke-engelska filmer, dokumentärer och tv-filmer.
Kraven för att bli listade har varit höga och att finnas med här innebär en garanti.

Första dokumentären om Erik Enby, Läkaren som vägrade ge upp, ligger också på (IMDb länk) och har betygssatts av biopubliken.

Sista striden är fortsatt under produktion och vi inväntar först och främst svar från Högsta Förvaltningsdomstolen angående Erik Enbys resning för att återfå sin läkarlicens. På Imdb anges 1 december 2018 som premiärdag. Detta beror helt på utfallet av rättvisans gång.

Oavsett utgång blir filmerna ett erkännande till Erik Enby och visar på brister inom svenska medier och rättvisa.

Börje Peratt

Se filmen. Streama Läkaren  som vägrade ge upp på Vimeo on Demand

Previous articleKvinnorna under Tangdynastin
Next articleDrömmar i min 60 år gamla poesibok
Börje Peratt
Börje Peratt, filmare, författare, journalist, musikskapare, bildmakare och har verkat som producent på Sveriges Radio och regissör på Sveriges Television. Yrkesutbildad vid Dramatiska Institutet. Han har också producerat samhällsinformation och utbildningsfilmer inom medicin och sjukvård för landsting, sjukhus samt om doping för Riksidrottsförbundet, Olympiska kommittén och Dopingkommissionen. Peratt har en beteendevetenskaplig akademisk bakgrund med fil mag i pedagogik och fil kand i psykologi. Forskningsintresse- "Om medvetandets uppkomst".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.