Justitiemordet – Vittnets som försvann publicerade sin första trailer före jul. Länk Trailer. Strax därpå lanserades nyheten om Kungliga Vetenskapsakademin nya ordförande Dan Larhammar och bekräftar min artikel från 2013:  Vetenskapsakademin nyateismens forum

TEXT BÖRJE PERATT

I trailern framträder Larhammar som Erik Enbys värsta fiende och den som genom grova förtal orsakat mediedrev mot Enby. Valet av Larhammar som KVAs nye ordförande kan betraktas som en skymf mot vetenskap och humanism. Han personifierar antihumanismen. Bakgrunden till den är marxisten Paul Kurtz, som kapade det ursprungliga Humanistiska manifestet, gjorde om innehållet och startade skeptikerrörelsen CSI. Den fick förödande kritik av några avhoppade kritiker med öknamnet pseudoskeptisk. Man ansåg att den stipulerar ett fördomsfullt och fyrkantigt förhållningssätt till omvärlden.

Dess mest lydiga förespråkare beskrev sig som nyateister och har lyckats sprida  antihumanismen under det stulna begreppet Humanisterna.

Motivet till att bilda Humanism & Kunskap var för att redogöra för antihumanismens bedrägliga process och för att sprida kunskap om humanismens ursprung och grundläggande värderingar.

I Sverige representeras bedrägeriet av Förbundet Humanisterna och föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF).
De har en bläckfiskliknande makt som trängt sig in i politiska partier, medier, myndigheter och organisationer och inte minst i Kungliga Vetenskapsakademin där en av antihumanismens främsta förvillare och ledare inom VoF, Dan Larhammar sedan december 2017 således har utsetts till akademiens ordförande.

Det är tydligt att makten som jag kallar Hydran nu genom valet av Larhammar till ordförande i KVA har manifesterat ett svårt övergrepp på vetenskap och humanism. Några kanske frågar sig varför kunde ingen förhindra detta? Varför har ingen varnat för detta? Sanningen är att varningsropen har skallat ohörda.

”De farligaste hoten grinar med sitt manipulativa tryne och kastar in mänskligheten i sorg och elände innan vi samlar oss och väljer att försöka förhindra det”. (Utforskaren 2017)

Det får mig att tänka på människors ibland naiva och självdestruktiva ageranden, däribland ”vänta och se” vilket leder till katastrofer. En slutsats som jag formulerade efter år av forskning på medvetande och beteende:

”Vi behöver uppleva det värsta för att veta vad vi inte vill ha” (Succébo 2011)

Filmen Justitiemordet får ett angeläget fokus och det är att klargöra Hydran och vilka som ligger bakom Dan Larhammar.

Jag vet inte om insikter om detta kan påverka fritänkande människor att äntligen ta ställning och vidta nödvändiga åtgärder för att bilda en motkraft. Helt klart är tyvärr att det inom den så kallade alternativrörelsen finns självdestruktiva krafter som sår split och försvagar. Påhoppet på trailern för Justitiemordet som ägde rum på Newsvoice indikerar en sådan röta. Jag valde där att bemöta och konfrontera en Jan Norgren som öppnade tråden med groteska beskyllningar mot mig som person. Vilket också spillde av sig på filmen om Erik Enby. Detta slags beteende är tyvärr inte ovanligt inom den sk alternativrörelsen.

Är jag då pessimist?

Nja då skulle jag ju inte göra de filmer jag gör. I slutändan kommer människorna att besegra hydran och sin självdestruktivitet. Frågan är bara hur många som vill ”vänta och se” och hur många som går under på grund av obeslutsamhet och handlingsförlamning.

Filmen Justitiemordet – Vittnet som försvann är nu halvvägs. Den är således i nuläget 45 minuter. Intervjuer med de försvunna vittnena handlar om beskyllningarna mot Dr Erik Enby och nyckelvittnet frikänner honom. Erik Enby har nu sänt in sin sista (?) resningsansökan för att återfå sin legitimation. Hydran med Larhammar i spetsen kommer att göra vad man kan för att undergräva domstolen från att ta ett hedervärdigt beslut. Denna process kommer också att ingå i filmen.

Börje Peratt

Donera till ”ENBYFILM2” (Justitiemordet) enligt något av nedanstående val.

  • NORDEA Plusgiro: 320793-3
  • NORDEA Swish 1234524831

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.