10 dec, Jullunch och prisutdelning HK Diplom/Universe Globe till Åsa Simma

0
526
Åsa Simma tilldelas Universe Globe och HK Diplom 2016
Åsa Simma tilldelas Universe Globe och HK Diplom 2016

Nobeldagen, den 10 dec kl 13-16, träffas medlemmar och specialinbjudna gäster på vår årliga Jullunch i Stockholm.

Med detta följer utdelning av Humanism & Kunskaps Diplom “för livslång gärning i humanismens tjänst” och Universe Globe som i år går till regissör Åsa Simma som fört “samekvinnans röst ut i världen”.

Det är ett begränsat antal platser i rummet och det är mer än fullbokat så vi får som brukligt försöka göra lite ytterligare plats. Vana som vi blivit från fullsatta biosalonger där visningen i Uppsala av filmen Läkaren som vägrade ge upp nog tar priset. Trots extrainsatta stolar fick vi även utnyttja fönstersmygar och pallar.

2016 blev ett beaktansvärt år för HK. Om vi håller oss till vår förening så kan vi blicka bakåt på både framgång och förlust. Vi sörjer vår högt aktade medlem Erland Lagerroth som gick bort 16 september efter ett långt och imponerande verksamt liv.

Vi gläds samtidigt åt framgångar med ett stort antal aktiviteter, med stigande medlemstal och med en statistik som pekar på fördubblat läsintresse för vår hemsida där Kersti Wistrand bidragit med sina fördjupande artiklar på ett stort antal teman som förenas i kunskapsförmedling om såväl historiska som aktuella händelser, personporträtt, medvetandets spännande utkanter och om livsvillkor för utsatta.

Dokumentärfilmen om Erik Enby har gått i biosalonger över hela Sverige och fortsätter att visas 2017. En film på initiativ av Ulla Premmert/Höör, finansierad av folket med styrning av Siv Wernborg/Göteborg och nu visad på orter på initiativ av folket men också här har Siv Wernborg och hennes nätverk haft stor betydelse. Det ska erkännas att vi inte riktigt hinner med alla förslag därför fortsätter visningarna 2017. Mottagandet har varit fantastiskt. Nu senast i Partille Göteborg 1 dec.

Rita Schwarz seminarium om kommunikation med äldre med demens blev fullt och resulterade i ett extrainsatt.

Det blev ingen gemensam resa i år men det är redan bestämt att vi gör en resa till Baltikum 2017.

Vi ser fram emot ett trevligt firande 10 dec och återkommer med en mer fyllig årskrönika i slutet av december.

Styrelsen
Humanism & Kunskap

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.