Tibhirines Anda

3
1093

framfor_entren_till_klostret_i_midelt__marocko__hk

Natten mellan den 26 och 27 mars 1996 fördes sju av nio klosterbröder från Tibhirineklostret i Atlasbergen i Algeriet bort och en månad senare hittades de mördade. Kvar på klostret blev två munkar, varav den ene var broder Jean-Pierre som nu är 92 år gammal.

LÄSTIPS av Pia Hellertz – juni 2016

Nicolas Ballet har intervjuat den gamle munken under ett trettiotal timmar och dessutom gjort omfattande research omkring klostrets historia. Dessutom har broder Jean-Pierre själv skrivit ner berättelser som är inarbetade i texten. Det är en helt fantastisk läsning. Vilka människor det finns!

Broder Jean-Pierre & Nicolas Ballet
Broder Jean-Pierre & Nicolas Ballet

Broder Jean-Pierres berättelse om vad som hände den där natten och grubblerierna över varför han blev besparad, är verkligen stark. ”Innebar detta att jag inte var redo att möta Herren den natten? Jag blev desto mer brydd av att Evangeliet inte säger vilken av de två personerna som är lyckligast: den som förs bort eller den som lämnas kvar?” (sid. 39).

Läs fortsättningen på min boksida, PDF

Pia Hellertz
Boksida

Tibhirines Anda av Broder Jean-Pierre & Nicolas Ballet (2012, svensk övers. 2016) Alhambras förlag

tibhirines-anda

3 COMMENTS

  1. Jo den är filmad och heter Gudar och människor och är en helt fantastisk film. Köpte den på CDON sen jag läst boken och det blev en imponerande upplevelse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.